Volledig scherm
© AFP

Meer Nederlands geld voor Witte Helmen in Syrië

Nederland maakt meer geld vrij voor de Syrische hulpverleningsorganisatie White Helmets (Witte Helmen). De organisatie verricht reddingswerk na bombardementen op de Syrische stad Aleppo en geeft voorlichting aan inwoners.

Volledig scherm
© AFP
Quote

De helden van Aleppo bieden hoop waar wanhoop heerst

Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken
Volledig scherm
© AFP

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) maakte vandaag bekend dat Nederland 1 miljoen euro uittrekt voor een project voor een nieuw sirenesysteem om de bevolking van Aleppo te waarschuwen voor luchtaanvallen en voor betere schuilplaatsen.

Voor het dagelijks werk van de White Helmets trekt Nederland 3 miljoen euro extra uit, aldus Koenders, die aangaf dat de organisatie tot nu toe al meer dan 73.000 mensen uit het puin heeft gered.

Moedig
De vrijwilligersorganisatie ontving eerder al 4 miljoen euro steun van Nederland. ,,Het levensreddende en moedige werk dat de vele vrijwilligers onder vreselijke omstandigheden doen, verdient onze blijvende steun. De helden van Aleppo bieden hoop waar wanhoop heerst'', aldus Koenders.

Wij spraken de leider van de Witte Helmen, Raed al Saleh, afgelopen vrijdag kort in Amsterdam. ,,Het redden van een leven, is het redden van de menselijkheid'', verwoordde hij de drijfveren van zijn reddingswerkers. Lees hier het interview terug.

Volledig scherm
© AFP
  1. Eerste bemande vlucht Elon Musk morgen de ruimte in en dat is niet zonder risico

    Eerste bemande vlucht Elon Musk morgen de ruimte in en dat is niet zonder risico

    Alle ogen zijn morgen gericht op het Kennedy Space Center in Cape Canaveral, Florida. Voor het eerst in bijna tien jaar worden daar twee Amerikaanse astronauten vanaf eigen bodem de ruimte in geschoten. En voor het eerst in bijna veertig jaar zal dat met een gloednieuw toestel gebeuren: de Crew Dragon van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Tesla-baas Elon Musk. Een vlucht die niet zonder risico’s is, zo berekende de NASA.