Volledig scherm
Een Mexicaanse soldaat kijkt naar huisvrouwen die in de rij staan voor rantsoenen en water in Juchitan in de deelstaat Oaxaca, die het zwaarst werd getroffen door de aardbeving. © AP

Meer slachtoffers door aardbeving in Mexico

Het aantal slachtoffers als gevolg van de aardbeving in Mexico donderdag is opgelopen tot negentig. De doden vielen in drie verschillende staten. Oaxaca werd met 71 doden het zwaarst getroffen.

De beving voor de kust van Chiapas was met 8.1 bijzonder krachtig. Het epicentrum lag in zee, op minstens 130 kilometer van de Mexicaanse westkust. Er werden zelfs trillingen gevoeld in Mexico-Stad, de hoofdstad, die honderden kilometers verderop ligt. Een dag na de beving werden nog honderden naschokken geteld.

De aardbeving vond donderdag plaats omstreeks 23.49 uur plaatselijke tijd (vrijdag 06.49 uur Nederlandse tijd) en deed tot in de hoofdstad Mexico-Stad gebouwen schudden. Inwoners vluchtten in paniek de straat op. Een deel van de hoofdstad kwam zonder elektriciteit te zitten. Het epicentrum van de aardbeving lag 137 kilometer ten zuidwesten van Tonala bij Tres Picos in de deelstaat Chiapas. De beving vond plaats op een diepte van 35 kilometer en werd ook gevoeld in Guatemala, Honduras en Costa Rica. 

  1. Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmingen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    Kami (49) scherpt record aantal Everest-beklimmin­gen verder aan in dodelijke week: 24 keer!

    De Nepalese sherpa Kami Rita heeft deze week voor de 24ste keer in zijn leven de top van de Mount Everest bereikt. Bij terugkomst op het vliegveld van hoofdstad Kathmandu werd hij gisteren dan ook met muziek en vlaggen onthaald door familie, vrienden en fans. Het betekende in die zin - en voor zover dat mogelijk is - een feestelijk einde van een verder dodelijke week op de hoogste berg ter wereld.