Volledig scherm
Een Mexicaanse soldaat kijkt naar huisvrouwen die in de rij staan voor rantsoenen en water in Juchitan in de deelstaat Oaxaca, die het zwaarst werd getroffen door de aardbeving. © AP

Meer slachtoffers door aardbeving in Mexico

Het aantal slachtoffers als gevolg van de aardbeving in Mexico donderdag is opgelopen tot negentig. De doden vielen in drie verschillende staten. Oaxaca werd met 71 doden het zwaarst getroffen.

De beving voor de kust van Chiapas was met 8.1 bijzonder krachtig. Het epicentrum lag in zee, op minstens 130 kilometer van de Mexicaanse westkust. Er werden zelfs trillingen gevoeld in Mexico-Stad, de hoofdstad, die honderden kilometers verderop ligt. Een dag na de beving werden nog honderden naschokken geteld.

De aardbeving vond donderdag plaats omstreeks 23.49 uur plaatselijke tijd (vrijdag 06.49 uur Nederlandse tijd) en deed tot in de hoofdstad Mexico-Stad gebouwen schudden. Inwoners vluchtten in paniek de straat op. Een deel van de hoofdstad kwam zonder elektriciteit te zitten. Het epicentrum van de aardbeving lag 137 kilometer ten zuidwesten van Tonala bij Tres Picos in de deelstaat Chiapas. De beving vond plaats op een diepte van 35 kilometer en werd ook gevoeld in Guatemala, Honduras en Costa Rica. 

  1. Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzichtig want dit is Kenia’
    Over ons

    Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzich­tig want dit is Kenia’

    Oud-topman Philips (69) verdwijnt tijdens ‘vechtscheiding’ in Kenia. Zo luidt de kop boven het artikel over de Nederlandse Tob Cohen dat op 2 augustus op deze site verschijnt. De verdwijningszaak, die een tragische climax zou krijgen en nog steeds niet is opgelost, houdt journalist Caspar Naber vrijwel dagelijks bezig en bracht hem zelfs naar Nairobi. Hoe pak je zo’n drama aan en wat doet het met je? Nabers zoektocht in zijn eigen woorden.