Volledig scherm
Het zwembad bij hotel Doris Aytur in Alanya.

Meisje (11) onder water gezogen in Turks zwembad

Wat een vakantie vol zon, zwemmen en ontspannen had moeten worden voor vader Michael (41), moeder Monique (42) en hun kinderen Manuel (10) en Melanie (11), veranderde in een familiedrama. Het gezin uit Zwitserland boekte een vakantie in Alanya en verbleef in Hotel Doris Ayturwaar. In het zwembad werd Melanie onder water gezogen door een waterpomp en verdronk.

De hele dag sprongen er kinderen in en uit het water. Moeders waarschuwden dat ze niet op elkaars hoofd moesten springen, maar het gevaar kwam van onder water.

Vast
Melanie kwam terecht in 1.10 meter diepe gedeelte van het bad, waar een pomp op volle kracht aan stond. Het meisje werd er heen gezogen en kwam vast te zitten. Ze spartelde met armen en benen en gebruikte al haar krachten om zich zelf los te worstelen, tevergeefs.

Hartslag

Toen de pomp werd afgezet na enkele minuten, kwam het levenloze lichaam bovendrijven. Monique ging gelijk over tot mond-op-mond-beademing op haar dochter. Een ooggetuige vertelt aan de Zwitserse krant Blick dat haar benen zwart en blauw waren. Na een paar seconden voelde Melanies moeder een hartslag en opende ze haar ogen, zo bleek voor de laatste keer. Het meisje stierf in haar moeders armen. 

Bij de pomp ontbrak de veiligheidsklep, die het personeel in de nacht die volgde nog snel probeerde te installeren voordat de inspectie zou komen. Maar dit werd tijdig ontdekt.

Zwembadongelukken

Het is niet de eerste keer dat er kinderen onder water worden gezogen door zwembadpompen. Nog geen maand geleden overleed een Duits meisje op dezelfde manier in een zwembad in Bulgarije.