Volledig scherm
© YouTube

Meisje (15) pleegt zelfmoord na pesterijen

Een tiener uit het Amerikaanse Staten Island heeft zelfmoord gepleegd omdat ze de pesterijen van haar klasgenoten niet meer aankon. De 15-jarige Felicia Garcia werd gepest toen ze tegen twee medeleerlingen had verteld dat ze de lakens had gedeeld met vier footballspelers. Het meisje sprong vorige week onder een trein nadat ze haar zelfmoordplannen had aangekondigd op Twitter.

Felicia, een leerlinge aan de Tottenville High School, kreeg het zwaar te verduren nadat ze aan twee klasgenoten had verteld dat ze seks had gehad met vier jongens. De tiener kwam er later achter dat haar vrijpartijen werden gefilmd.

'Kinderen zeggen dat ze op een feestje seks had met een paar kerels van het footballteam', vertelt een vriend van Felicia die anoniem wenst te blijven. 'Ze lieten haar maar niet met rust, ze beleven haar maar pesten en pesten.'

Garcia, moe van alle pesterijen, tweette op maandag dat ze er genoeg van had: 'Ik kan het niet meer aan, ik heb er genoeg van, ik geef het op', lezen we op haar Twitterpagina.

Volledig scherm
© YouTube

Toen de school vernam dat de pesterijen uit de hand liepen, zette het schoolhoofd een praatsessie op poten tussen een van de pestkoppen en Felicia. De 17-jarige klasgenoot ontkende echter alles.

Felicia en de jongen kregen het na de praatsessie aan de stok met elkaar, waardoor de situatie helemaal uit de hand liep. De politie maakte niet bekend wat er precies gezegd werd, maar de woordenwisseling zorgde ervoor dat de stoppen doorsloegen bij Garcia. Het meisje stapte naar het treinstation van Staten Island, waar ze voor het oog van haar klasgenoten voor een trein sprong.

Depressief
Alissa Compitello zegt dat ze Felicia op weg naar het treinstation tegenkwam. 'Ze glimlachte echter, alsof alles wel op zijn pootjes terecht zou komen', aldus de 17-jarige Compitello. Toch droeg Felicia bijzonder veel leed met zich mee. Zo postte ze op haar Instagram-pagina een foto met als onderschrift. 'Het is niet omdat iemand lacht, dat die persoon ook gelukkig is.' Op een andere foto zien we hoe ze haar ogen bedekt met het woord 'Depressief'.

Volledig scherm
© YouTube

Rechercheurs zijn begonnen met de ondervraging van de vermeende pestkoppen. Bovendien zijn ze op Facebook en andere sociaalnetwerksites op zoek naar bewijsmateriaal dat Felicia wel degelijk gepest werd. De vier footballspelers met wie ze seks had werden inmiddels ook ondervraagd. De jongens zijn volgens bronnen tussen de 15 en 16 jaar oud.

Crisisteam
'Ze zeiden dat het slachtoffer op geen enkel moment gedwongen werd om iets te doen', aldus een bron bij de politie. Er werd een crisisteam naar de school in Tottenville gestuurd. Het team moet de gemoederen bedaren nadat tientallen leerlingen zich bij het treinstation hadden verzameld en er 'Fuck the football team' scandeerden.

'Ze bracht me aan het lachen op de dag dat ik haar leerde kennen', vertelt de 15-jarige John Palma. 'Ze heeft nooit iemand iets slechts aangedaan. Dit nieuws komt als donderslag bij heldere hemel.'

Quarterback Joshua Rainey neemt het op voor zijn footballteam: 'Aan iedereen die de footballspelers de schuld geeft: bemoei je met je eigen zaken!', tweette hij.

Volledig scherm
© YouTube

'Het is uiteraard een zeer schokkende gebeurtenis', laat politiecommissaris Raymond Kelly weten. De footballwedstrijd werd drie dagen uitgesteld en er mogen geen fans naar de match komen kijken. 'Ze willen dat het een ingetogen wedstrijd wordt', legt woordvoerster Margie Feinberg uit.

'Eindelijk, het is hier'
De 16-jarige Sara Brager zegt dat ze samen met Felicia op het perron stond toen ze haar gsm aan een kameraad gaf, naar de rand van het perron liep, zich achterover liet vallen en onder een aankomende trein terecht kwam. Brager kan de laatste woorden van het meisje niet vergeten: 'Vlak voordat ze viel, zei ze: 'Eindelijk, het is hier'. Het was het verschrikkelijkste wat ik ooit heb gezien.'

Volledig scherm
© YouTube