De boot waar Aicha op zat.
Volledig scherm
De boot waar Aicha op zat. © EPA

Meisje (17) dobbert 22 dagen op zee zonder eten, 56 passagiers omgekomen: ‘Een massa-graf in zee’

reddingsactieOnder het Spaanse eiland Ferro zijn eind april drie passagiers van een boot gered die ruim drie weken zonder eten op zee vastzaten. De overige 56 passagiers waren overleden aan de gevolgen van uitdroging. Het gaat voor zover bekend om de ergste ramp met een migrantenboot uit de geschiedenis van de Canarische Eilanden. ,,Het was een massa-graf, midden in de zee.”

15 reacties

 • ANN LIMBOS

  1 maand geleden
  Ze hebben wel zelf gekozen voor deze gevaarlijke tocht ! Als het dan misloopt wordt er moord en brand geschreeuwd !
 • L Lansbergen

  1 maand geleden
  Aan al die negatieve reageerders; wat hebben jullie een geluk gehad dat jullie in Nederland geboren zijn........
 • Tom van der Vlugt

  1 maand geleden
  "Nederland is vol" schreeuwt moeder van 4 kinderen, "Uitkeringtrekker" schreeuwt de man met aflosvrije hypotheek. Ik hoop dat deze meid ze kan verstaan, dat ze de taal heeft geleerd en hier veilig zit. "zolang ze me niet stennigen omdat ik een rok draag en me dochter niet besneden word, mogen ze scheeuwen wat ze willen" zegt het meisje van 17! Mensen, 22 dagen op zee zonder eten, ze wist het risico en nam hem, moet je nagaan hoe erg ze het had. Ik wens u veel plezier thuis, zonder eten.
 • Rick van Wijk

  1 maand geleden
  Als je hier laconiek op reageert ben ik blij dat je niet tot mijn familie of kennissenkring behoort, schandalig, de schaamte voorbij.
 • Gerrit Schaik

  1 maand geleden
  Het is mensonterend wat hier gebeurt. als je deze problemen op wil lossen, dan moet je de oorzaak aanpakken. Met drenkelingen opvangen, los je de oorzaak niet op. Hoe het dan wel moet, weet ik niet. Daar hebben we allerlei hooggeleerde personen voor. Gerrit.
 1. Stelletje 4 maanden aan elkaar geboeid om relatie te redden: ‘Doe niet wat wij gedaan hebben’
  wereldrecord

  Stelletje 4 maanden aan elkaar geboeid om relatie te redden: ‘Doe niet wat wij gedaan hebben’

  Een laatste poging om een kwakkelende relatie van een definitieve breuk te redden, is voor een jong stel uit Oekraïne uitgelopen op een deceptie. De 33-jarige Alexander Kudlay en zijn vriendin Viktoria Pustovitova (29) besloten bij wijze van experiment hun verkering nog één kans te geven door voortaan geboeid door het leven te gaan. Echte liefde, zou je zeggen, maar na vier maanden moesten de twee toch echt hun strijd opgeven. ,,We zijn gewoon anders.”