De boot waar Aicha op zat.
Volledig scherm
De boot waar Aicha op zat. © EPA

Meisje (17) dobbert 22 dagen op zee zonder eten, 56 passagiers omgekomen: ‘Een massa-graf in zee’

reddingsactieOnder het Spaanse eiland Ferro zijn eind april drie passagiers van een boot gered die ruim drie weken zonder eten op zee vastzaten. De overige 56 passagiers waren overleden aan de gevolgen van uitdroging. Het gaat voor zover bekend om de ergste ramp met een migrantenboot uit de geschiedenis van de Canarische Eilanden. ,,Het was een massa-graf, midden in de zee.”

17 reacties

 • Nelly Djikounou

  2 maanden geleden
  Zoals de situatie momenteel voor veel Nederlanders is, vraag ik me af of het werkelijk zo'n zegen is om daar geboren te zijn.
 • E W. Mulder

  2 maanden geleden
  Hoe erg moet je land er aan toe zijn wanneer je je baby meegeeft aan vreemden op zo'n tocht, wanneer je zelf niet meer meekunt, omdat de boot vol is. Vluchtelingen plegen wanhoopsdaden. Als je wanhopig bent denk je niet helder meer. Maar als je een verwende Nederlander bent weet je niet wat wanhoop is. Bijv. Libië is 1 van de armste landen ter wereld, met heftige problemen voor vrouwen, die voortkomen uit respectloosheid. Wat Australië doet, dat grote, rijke land, noem ik onmenselijk.
 • ANN LIMBOS

  1 jaar geleden
  Ze hebben wel zelf gekozen voor deze gevaarlijke tocht ! Als het dan misloopt wordt er moord en brand geschreeuwd !
 • L Lansbergen

  1 jaar geleden
  Aan al die negatieve reageerders; wat hebben jullie een geluk gehad dat jullie in Nederland geboren zijn........
 • Tom van der Vlugt

  1 jaar geleden
  "Nederland is vol" schreeuwt moeder van 4 kinderen, "Uitkeringtrekker" schreeuwt de man met aflosvrije hypotheek. Ik hoop dat deze meid ze kan verstaan, dat ze de taal heeft geleerd en hier veilig zit. "zolang ze me niet stennigen omdat ik een rok draag en me dochter niet besneden word, mogen ze scheeuwen wat ze willen" zegt het meisje van 17! Mensen, 22 dagen op zee zonder eten, ze wist het risico en nam hem, moet je nagaan hoe erg ze het had. Ik wens u veel plezier thuis, zonder eten.