Volledig scherm
Sofia stierf ‘s nachts in de vrieskou. © Twitter

Meisje (2) sluipt huis uit en vriest dood in tuin

Een tweejarig meisje is in Newport (New Hampshire) ‘s nachts doodgevroren in de tuin voor haar huis bij een temperatuur van -8 graden. Sofia was op eigen houtje naar buiten geslopen, maar slaagde er nadien niet meer in om terug te keren. De politie heeft kwade opzet uitgesloten.

Volledig scherm
Sofia Van Schoick. © AP

Het was de buurman die de vreselijke ontdekking deed. Om 4.00 uur was hij al wakker geworden omdat zijn vriendin gehuil van een kind dacht te horen. Toen ze door het raam keken, zagen ze echter niets verdachts.

Drie uur later ging het stel de deur uit. ,,Plots zag ik bij de buren iets vreemds naast de trap liggen”, aldus Shane Rowe. ,,Ik hoopte nog dat het een pop was, maar het bleek het lichaam van een peuter te zijn. Mijn vriendin is als een gek op de deur van de ouders gaan kloppen.”

De moeder stormde naar buiten, sloeg een deken rond haar kind en belde de hulpdiensten. Het meisje droeg  enkel een pyjama en had in die bittere vrieskou geen schijn van kans. ,,We waren te laat”, betreurt Rowe.

,,Het was vreselijke pech”, gaat de grootvader van Sofia verder. ,,Ze waren net dit weekend hier naar toe verhuisd. Mijn kleindochter kende de weg dus nog niet zo goed. De voordeur ging ook gemakkelijk open, ze hadden nog geen tijd gehad om goede sloten te plaatsen. We zullen helaas nooit weten wat er precies gebeurd is.”

  1. ‘We ruzieden, ze sloeg de deur dicht en vertrok’: broer Emanuela (15) vertelt over mysterieuze verdwijning

    ‘We ruzieden, ze sloeg de deur dicht en vertrok’: broer Emanuela (15) vertelt over mysterieu­ze verdwij­ning

    Een vermist 15-jarig meisje, lege graven en tal van duistere theorieën: wat leest als een boek van Dan Brown, is in werkelijkheid de mysterieuze verdwijning van de 15-jarige Emanuela Orlandi. Het meisje verdween 36 jaar geleden, en haar familie zoekt nog steeds. ,,Ik kan niet accepteren dat er al die jaren mensen waren die weten wat er is gebeurd”, vertelt de broer van Emanuela aan de Britse krant The Guardian.