Volledig scherm
Jaylon Rippy en haar moeder Tanya. © FB

Meisje (5) dood nadat steur in boot springt

Een gezellig boottochtje over de Suwannee rivier in Amerikaanse staat Florida eindigde afgelopen week in een drama voor de familie Rippy. Een steur die plotseling in hun bootje sprong, verwondde de 5-jarige Jaylon dusdanig dat zij later overleed. De rest van de familie raakte gewond, zo meldt The Mirror.

Vrienden van het Amerikaanse gezin hebben inmiddels een GoFundMe-pagina aangemaakt om geld in te zamelen voor dokterskosten en de begrafenis. ,,Het gezin Rippy werd het slachtoffer van een ongeval op 2 juli, toen een steur in hun boot sprong. Hun dierbare dochter Jaylon werd een engel in de ochtend van 3 juli. Het gezin heeft medische zorg nodig en moet ook de begrafenis betalen''. Moeder Tanya raakte gewond aan haar gezicht. Het 9-jarige broertje van Jaylon brak zijn arm.

Volledig scherm
Een steur kan wel twee meter hoog springen. © AD

Een steur kan een lengte van 6 meter en een gewicht van 400 kilo bereiken. De lokale natuurvereniging stelt dat dit het eerste dodelijke ongeluk is met een steur op de Suwannee rivier. Eerder dit jaar raakten wel al vier mensen gewond door de vissen, waaronder een 14-jarig meisje.

Beenplaten
Door de lage waterstanden in de rivieren springen de steuren vaker op dan andere jaren. Vooral de harde beenplaten van de vis zijn gevaarlijk. Een steur kan tot twee meter hoog uit het water opspringen. De volwassen steur komt vooral voor in ondiepe kustwateren en trekt voor de voortplanting de rivieren op.