Meisje (7) na uitglijder Trump: ik geloof nog steeds in kerstman

VIDEOHet 7-jarige meisje Collman Lloyd gelooft nog steeds in de kerstman, ook al vertelde de Amerikaanse president Donald Trump haar op kerstavond dat het wel ‘op het randje’ was om op haar leeftijd nog in Santa te geloven.

Journalisten zochten het meisje gisteren op in Lexington, in de staat South Carolina, en vroegen haar naar haar gesprek met Trump.

Volgens de nieuwsberichten bevestigde Collman aan de president dat ze nog gelooft in de kerstman. De lokale krant Post and Courier schrijft dat ze de betekenis van het woord ‘marginal’ niet kent, dat zich het best laat vertalen als ‘op het randje’. Daarom antwoordde ze Trump ook gewoon met ,,Ja, meneer”. Trump eindigde het gesprek met: ,,Nou, veel plezier ermee.”

Het meisje belde maandag naar de traditionele ‘kerstmanradar’, om te vragen waar de kerstman zich bevond tijdens zijn reis om cadeautjes uit te delen. Een wetenschapper zou haar gevraagd hebben of ze de president wilde spreken. Zes minuten later had ze Trump aan de lijn, die samen met first lady Melania in het Witte Huis ook deelnam aan het initiatief voor kinderen.

Volledig scherm
Donald Trump and First Lady Melania Trump bellen met kinderen op kerstavond. © AFP

Melk en koekjes

Het meisje kwam niets te weten over de positie van de kerstman, vertelde ze. Maar ze vond het gesprek met de president wel fijn. ,,Ik dacht: ‘wauw’. Ik was in shock”, zei ze. Later op kerstavond legde ze samen maar haar 10-jarige zusje en haar 5-jarige broertje chocolademelk en koekjes klaar voor de kerstman. Op de ochtend van Eerste Kerstdag waren de versnaperingen verdwenen en lagen er cadeautjes onder de kerstboom.

Volledig scherm
Collman Llloyd © RV

Collmans familie heeft de video van het gesprek op YouTube geplaatst. 

  1. Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgangers voor oorlogsmisdrijf

    Celstraf tot 7,5 jaar voor twee Syriëgan­gers voor oorlogsmis­drijf

    De 24-jarige Syriëganger Oussama A. uit Utrecht en Reda N. uit Leiden (25) zijn veroordeeld tot respectievelijk 7,5 en 4,5 jaar cel. De rechtbank in Den Haag acht vandaag onder meer bewezen dat zij in het strijdgebied in Syrië en Irak meededen met de terroristische organisatie IS en zodoende terroristische misdrijven hebben voorbereid. Dat gebeurde tussen ongeveer begin 2014 en eind 2016. De twee waren al in Turkije veroordeeld tot zes jaar cel voor terrorisme maar konden vorig jaar naar Nederland komen, waar ze meteen werden opgepakt.