Meisje (7) neergeschoten in Chicago terwijl ze aan trick or treat doet

videoEen 7-jarig meisje is gisteravond neergeschoten in Chicago toen ze verkleed aan het trick or treaten was. Dat is een Amerikaans gebruik op Halloween, waarbij kinderen bij mensen aanbellen en om snoep vragen. Het meisje verkeert in kritieke toestand.

Het incident gebeurde vroeg op de avond in de buurt van Little Village. Het meisje liep met haar vader over straat, toen ze volgens de politie geraakt werd door wat een verdwaalde kogel lijkt te zijn. Ze werd onderaan de hals geraakt en in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens de politie was er in de straat een achtervolging aan de gang. Een 31-jarige man werd achternagezeten door een groep andere mannen, toen één van die laatsten het vuur opende. De man van 31 werd geraakt door een kogel in zijn linkerhand. Hij werd in stabiele toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Camera

Voorlopig zou de politie nog geen spoor hebben naar de dader. Er zou wel een veiligheidscamera gehangen hebben vlakbij de plaats delict. De politie hoopt dat daar misschien iets opstaat dat kan helpen bij het identificeren van de dader.

Ook in Australië ging het mis. Daar werd een 3-jarig meisje onwel nadat ze een medicijn had gegeten dat waarschijnlijk per ongeluk tussen de snoepjes was gekomen die ze had opgehaald. Het ging waarschijnlijk om antidepressiva.

Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© AP