Volledig scherm
© RV

Meisje (9) wordt wakker met python van 2,5 meter om arm

Het paastripje van een Australisch gezin uit Brisbane is met een sisser afgelopen. Het negenjarige dochtertje, Gabby Pettigrew, werd in haar tentje op Moreton Island wakker met een python van 2,5 meter om haar arm. Zij en haar vader werden gebeten door de slang.

Volledig scherm
De beet in de arm van de 9-jarige Gabby © RV

Om 5 uur 's ochtends riep Gabby om hulp. Het meisje was in shock door het reptiel dat op haar kroop. ,,Ze zag bleekwit, maar bleef verbazend kalm'', vertelt vader Simon Pettigrew aan The Courier Mail. ,,De slang was zo zwaar dat Gabby niet overeind kon komen."

Pogingen om het dier weg te jagen mislukten: de python versterkte alleen maar zijn greep op het meisje. De slang beet in haar arm. ,,Gabby moet veel pijn gehad hebben maar verroerde geen vin'', zegt Simon. ,,Ik wist niet wat ik moest doen. Toen greep ik de slang maar bij de mond om de kaken te openen. Uiteindelijk kwam hij los en lieten we hem weer vrij in de natuur."

Volledig scherm
De boosdoener © RV

Vader en dochter werden naar een ziekenhuis op het vasteland gebracht omdat ze beiden gebeten waren. Het gezin keerde daarna terug naar huis. Het meisje en haar vader maken het goed. 

Gemiddeld worden er in de deelstaat Queensland van januari tot maart dagelijks drie mensen gebeten door een slang.