Meisje bij exorcisme met elektriciteit bewerkt

Een tienermeisje in Borås, West-Zweden, is onderworpen aan zware fysieke mishandeling zoals schoppen, slaan en elektrische schokken, toen haar Congolese ouders probeerden boze geesten uit haar lichaam te verdrijven.

Volgens de Zweedse krant  Dagens Nyheter heeft het dertienjarige meisje drie jaar lang allerlei gruwelijke martelingen moeten ondergaan. Op een gegeven moment stopten haar ouders zelfs stroomdraden van 220 volt in haar mond om op die manier de boze geesten uit haar lichaam te verjagen.

De zaak kwam aan het licht toen de ouders het meisje naar het ziekenhuis brachten voor een aantal verwondingen die het kind had opgelopen bij de zoveelste uitdrijvingssessie. Het meisje vertelde toen aan behandelende artsen haar schokkende verhaal. De artsen schakelden vervolgens de politie in.

Overigens was dit niet het eerste geval van extreem exorcisme in Zweden. Een ander Congolees echtpaar uit dezelfde regio was al eerder beschuldigd van exorcisme met extreem geweld. Volgens Dagens Nyheter zijn beide ouderparen verbonden aan de controversiële religieuze gemeenschap in Borås, genaamd The River.