De Noordpool was geen bekend adres bij het postbedrijf.
Volledig scherm
De Noordpool was geen bekend adres bij het postbedrijf. © Imageselect

Meisje krijgt tot groot verdriet brief aan kerstman retour

Een 3-jarig Iers meisje heeft per abuis haar brief aan de kerstman teruggekregen van een postbedrijf. Het meisje stuurde de brief om te vertellen wat ze wilde hebben voor kerst. Ze vond hem vervolgens op haar eigen deurmat met de mededeling dat het adres niet bekend is.

Vader Alan Campbell vertelt aan een Iers radioprogramma dat de 8-jarige zus van het meisje de brief vond. Ze was verbaasd waarom haar brief en die van een andere dochter van Campbell wel was aangekomen, maar de envelop van haar kleine zusje niet.

Op twitter klaagde de vader over de manier van werken van het postbedrijf An Post. Het bedrijf zocht contact met de vader en zei geschokt te zijn hoe dit kon gebeuren. ,,An Post neemt zijn rol in het reageren op brieven van kinderen met kerst erg serieus en dat doen wij al 30 jaar. Zoiets als dit had nooit gemogen.'' 

Creatief
Per jaar ontvangt de Ierse postgigant ruim 140.000 brieven van kinderen en probeert een zo goed mogelijk creatief antwoord terug te sturen. Kennelijk is er bij de familie Campbell iets mis gegaan met het ontvangen en versturen van de brief. Er stond een sticker op met 'adres onbekend' terwijl de moeder toch echt 'Santa Claus, Santa's Grotto, Lapland, The North Pole' op de envelop schreef.

,,Gelukkig hadden we eerder de kerstman al gesproken, dus hij wist precies wat de meiden wilden hebben'', zegt Campbell. ,, Het is goed afgelopen.'' 

Quote

Zoiets als dit had nooit gemogen

An Post, Ierland

Goedmaken
An Post wilde het graag goedmaken met het kind en bood aan een speciale excuusbrief naar haar te sturen maar de familie Campbell vond dat niet nodig. 

In Nederland sturen veel kinderen brieven naar Sinterklaas in plaats van de kerstman. Volgens PostNL worden de brieven van de kinderen die voor 28 november een verlangslijst hebben gestuurd en duidelijk hun naam en adres erop hebben geschreven, beantwoord door de Sint. Dat doet het bedrijf al 20 jaar en heeft zelfs een speciaal kantoor hiervoor ingericht in Nuenen.

  1. Trump verlengt crisismaatregelen na sombere voorspellingen

    Trump verlengt crisismaat­re­ge­len na sombere voorspel­lin­gen

    De Amerikaanse president Donald Trump verwacht de piek in het aantal dagelijkse doden in de VS als gevolg van het coronavirus over twee weken. De regels voor het behouden van ‘sociale afstand’ tot elkaar blijven daarom van kracht tot 30 april. Dat heeft de president vannacht bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Eerder meldde hij nog dat het in de VS met Pasen gewoon weer ‘business as usual’ zou zijn.