Volledig scherm
© Photo News

Melania Trump wil als first lady social media veiliger maken

updateMelania Trump voert, zes dagen voor de verkiezingen, voor het eerst alleen campagne voor haar man. De vrouw van de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump hield onder meer een toespraak in swing state Pennsylvania, in een buitenwijk van Philadelphia. Als first lady wil ze social media veiliger maken voor kinderen en jongeren.

De 46-jarige, van oorsprong Sloveense echtgenote van Trump sprak tijdens de bijeenkomst over haar verhuizing naar de Verenigde Staten en haar bewondering voor Ronald Reagan. Als first lady wil Melania zich inzetten om het gebruik van social media veiliger te maken voor kinderen en tieners. ,,Onze cultuur is veel te hardvochtig geworden'', hield ze haar toehoorders voor. ,,Ik zou zeer vereerd zijn om mij in te mogen voor een veiliger gebruik van social media.''

Melanie liet zich wel veel zien bij campagne-activiteiten, maar ze liet tot nu toe weinig van zich horen. Haar vorige speech, die ze afgelopen zomer hield tijdens de Republikeinse Nationale Conventie veroorzaakte veel ophef. Grote delen van de toespraak bleken afkomstig van de speech die Michelle Obama hield in 2008. Uiteindelijk nam een van de assistentes van Trump de schuld op zich. 

Volgens campagnemanger Kellyanne Conway heeft Melania een grote liefde voor de Verenigde Staten. ,,Toen ze naar Amerika verhuisde was het voor haar niet genoeg om slechts wat oppervlakkigheden over Amerika te weten. Ze wilde écht een Amerikaanse zijn, en heeft daarom tien jaar gewacht todat ze officieel een Amerikaanse staatsburger werd", aldus Conway eerder vandaag tegen ABC News.

Volledig scherm
© AFP

Wie is Melania Trump?
De 46-jarige Melania is de derde vrouw van Donald Trump. Ze werd geboren als Melania Knauss en onmoette de presidentskandidaat in 1998, toen ze 28 jaar was. Donald Trump was toen nog getrouwd.

In 2005, na een turbulente scheiding van Trump, trouwde het stel. Onder de bruiloftsgasten waren ook Bill en Hillary Clinton. In 2006 beviel ze van een zoon, Barron. Die zoon is volgens haar ook de reden dat ze zich meer op de achtergrond heeft gehouden. De opvoeding van de nu 10-jarige jongen verdient volgens Melania prioriteit. 

Melania spreekt volgens ingewijden vijf talen: Sloveens, Duits, Engels, Frans en Servisch. 

Mocht Melania First Lady worden, dan wordt zij de eerste die ooit naakt heeft geposeerd. Op haar 25e stond ze in een Frans mannenblad. The New York Post wist de hand te leggen op een deel van de foto's, en publiceerde deze online. Volgens Trump zijn de foto's 'niks om je voor te schamen' en heel gebruikelijk in Europa. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement