Volledig scherm
Babyhaai Fluffy wordt waarschijnlijk vandaag losgelaten in de wateren van Australië. © James Brickwood

Mensenhaai-baby Fluffy spoelt aan op strand van Sydney

Heel Sydney houdt de adem in. Zou het vandaag lukken om babyhaai Fluffy terug te zetten in open water? De zeer jonge mensenhaai, beter bekend als een great white, werd gisteren in de omgeving van Manly in ondiep water gespot. Het lukte helaas niet om het diertje de juiste kant op te krijgen.

De 1,5 meter lange haaienbaby dobberde rond in de omgeving van Shelly Beach, een populair strand in de omgeving van de Australische stad Sydney. Pogingen om Fluffy weer op het rechte haaienpad te krijgen, mislukten jammerlijk.

Reddingswerkers besloten om het dier op een stretcher te leggen en mee te nemen naar het Fairy Bower zeewaterzwembad, waar veel bezoekers even een kijkje kwamen nemen.

Verwondingen

Het haaitje had wel wat verwondingen aan zijn bek en staart en werd daarom overgebracht naar Manly Sea Life Sanctuary waar hij gedurende de nacht is geobserveerd.

,,Dat deed de mensenhaai goed'', aldus Robbie McCracken. Het dier heeft alle gezondheidstest met glans doorstaan en kan op een diepere plek in de oceaan worden uitgezet.

,,Hij heeft hier de kans gehad om even op adem te komen en hopelijk kunnen we hem later vandaag weer de oceaan in laten zwemmen. Voor dit dier is het natuurlijk het beste om in zijn eigen habitat geheel te herstellen.''

Onduidelijk

Het is onduidelijk hoe Fluffy in zijn penibele situatie belandde. Volgens McCracken is het 'zeer zeldzaam' dat een haai op een strand in Manly terechtkomt.  ,,We hopen maar dat hij per ongeluk deze kant op zwom en uitkwam in het gebied waar hij niet hoort. Hij was vermoeid door de golven en alle mensen om hem heen.''