Volledig scherm
Angela Merkel en Donald Trump © REUTERS

Merkel ontkent claim van Trump over stijgende criminaliteit in Duitsland


Bondskanselier Angela Merkel heeft de bewering van president Donald Trump dat in Duitsland de criminaliteit met 10 procent is gestegen door immigranten weerlegd. Volgens Merkel gaat het juist beter met de criminaliteit in Duitsland en niet slechter. 

Merkel heeft gezegd dat de Duitse misdaadstatistieken voor zich spreken. ,,We moeten natuurlijk altijd meer doen tegen criminaliteit, maar er is een positieve trend'', zei Merkel in een reactie op Trump. Hij heeft in de discussie over de harde Amerikaanse aanpak van illegale immigranten betoogd dat in Duitsland de misdaad met 10 procent is toegenomen sinds er zo veel migranten zijn geaccepteerd. Waarschijnlijk doelt Trump met zijn tweet op oude cijfers uit 2015, en niet op de huidige misdaadcijfers van Duitsland. Die laten een veel positiever beeld zien. Trump's uitte kritiek op het Duitse immigratiebeleid nadat zijn eigen beleid onder vuur kwam te liggen.


Trump deed het voorkomen alsof Duitsland op het gebied van misdaad gepleegd door illegale buitenlanders een angstaanjagend voorbeeld is. Hij betoogde dat de Amerikanen dat voorbeeld niet mogen volgen en waarschuwde dat ,,wie geen grenzen handhaaft ook geen land heeft''.

Donald J. Trump on Twitter

Crime in Germany is up 10% plus (officials do not want to report these crimes) since migrants were accepted. Others countries are even worse. Be smart America!

Donald J. Trump on Twitter

If you don't have Borders, you don't have a Country!

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.