Volledig scherm
Angela Merkel en Donald Trump © REUTERS

Merkel ontkent claim van Trump over stijgende criminaliteit in Duitsland


Bondskanselier Angela Merkel heeft de bewering van president Donald Trump dat in Duitsland de criminaliteit met 10 procent is gestegen door immigranten weerlegd. Volgens Merkel gaat het juist beter met de criminaliteit in Duitsland en niet slechter. 

Merkel heeft gezegd dat de Duitse misdaadstatistieken voor zich spreken. ,,We moeten natuurlijk altijd meer doen tegen criminaliteit, maar er is een positieve trend'', zei Merkel in een reactie op Trump. Hij heeft in de discussie over de harde Amerikaanse aanpak van illegale immigranten betoogd dat in Duitsland de misdaad met 10 procent is toegenomen sinds er zo veel migranten zijn geaccepteerd. Waarschijnlijk doelt Trump met zijn tweet op oude cijfers uit 2015, en niet op de huidige misdaadcijfers van Duitsland. Die laten een veel positiever beeld zien. Trump's uitte kritiek op het Duitse immigratiebeleid nadat zijn eigen beleid onder vuur kwam te liggen.


Trump deed het voorkomen alsof Duitsland op het gebied van misdaad gepleegd door illegale buitenlanders een angstaanjagend voorbeeld is. Hij betoogde dat de Amerikanen dat voorbeeld niet mogen volgen en waarschuwde dat ,,wie geen grenzen handhaaft ook geen land heeft''.

Donald J. Trump on Twitter

Crime in Germany is up 10% plus (officials do not want to report these crimes) since migrants were accepted. Others countries are even worse. Be smart America!

Donald J. Trump on Twitter

If you don't have Borders, you don't have a Country!

  1. Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Gepeste Quaden (9) niet naar Disneyland met half miljoen euro: ‘We schenken alles aan goede doelen’

    Aangrijpende beelden van een gepeste jongen die roept dat hij niet meer verder wil leven hebben een ongekende actie tegen pesten op gang gebracht. Een crowdfundingsactie om de 9-jarige Quaden Bayles naar Disneyland te sturen bracht binnen een week een half miljoen euro in het laatje. De familie van het Australische jongetje houdt het geld niet zelf, maar schenkt alles aan goede doelen. ,,Zij hebben het echt nodig.”