Een overzicht van de blazers die de bondskanselier sinds haar aantreden in november 2005 droeg bij verschillende openbare gelegenheden.
Volledig scherm
Een overzicht van de blazers die de bondskanselier sinds haar aantreden in november 2005 droeg bij verschillende openbare gelegenheden. © Reuters

Merkel verklapt aan vooravond vertrek wat er gebeurt met haar jasjes

Met haar tientallen zo niet honderden gekleurde blazers ontwikkelde de Duitse bondskanselier Angel Merkel (CDU) de afgelopen zestien jaar een eigen kledingstijl die haar handelsmerk werd. Maar wat doet ze eigenlijk met al die jasjes? 

 1. Afghaanse gezinnen naar rechter om evacuatie: ‘Smeekbeden personeel ambassade genegeerd’
  Update

  Afghaanse gezinnen naar rechter om evacuatie: ‘Smeekbeden personeel ambassade genegeerd’

  Vier Afghaanse gezinnen hebben een kort geding aangespannen tegen de Nederlandse staat. De gezinsleden eisen dat Nederland hen zo snel mogelijk evacueert uit Afghanistan, aldus hun advocaat Barbara Wegelin. De Volkskrant bericht daarnaast over hoe het ministerie van Buitenlandse Zaken wekenlang smeekbeden om evacuatie van Nederlandse ambassademedewerkers heeft genegeerd. Daarvan zitten nog 170 mensen vast in Kaboel.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  2

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?