Angela Merkel houdt vol dat de vluchtelingendeal tussen de Europese Unie en Turkije correct is en wil het ruilakkoord ook uitbreiden naar Noord-Afrikaanse landen.
Volledig scherm
Angela Merkel houdt vol dat de vluchtelingendeal tussen de Europese Unie en Turkije correct is en wil het ruilakkoord ook uitbreiden naar Noord-Afrikaanse landen. © AFP

Merkel wil migratiedeal met Noord-Afrikaanse landen

Angela Merkel roept de Europese Unie op een akkoord te sluiten met Noord-Afrikaanse landen waarbij elke nieuwe immigrant die uit die landen in Europa aankomt, gecompenseerd zou worden met het terugsturen van een andere. Zo wil Merkel, naar analogie met de deal die de EU met Turkije sloot, de aanzwellende vluchtlingencrisis indijken. De Duitse bondskanselier roept Europese lidstaten ook op meer vluchtelingen op te nemen die al in Griekenland zijn aangekomen.

  1. Manager R. Kelly aangeklaagd wegens bedreigen slachtoffers

    Manager R. Kelly aange­klaagd wegens bedreigen slachtof­fers

    Donnell Russell (46), de manager van R. Kelly (54), wordt door een drietal vrouwen aangeklaagd voor zijn aandeel in het misbruik dat de zanger met hen pleegde. Volgens de vrouwen werden ze meerdere malen bedreigd door Russell in aanloop naar de première van de docuserie Surviving R. Kelly, die in december 2018 uitkwam. Lizette Martinez, Lisa Van Allen en Faith Rogers dienden de aanklacht in bij het Hooggerechtshof in New York. dit meldt Page Six.