Volledig scherm
Een Duitse regionale trein © Wikimedia Commons/Sülzauge

Messentrekker zaait paniek in Duitse trein

Een 22-jarige man heeft afgelopen nacht de passagiers in een regionale trein tussen de Duitse steden Hamburg en Bremen de stuipen op het lijf gejaagd door een mes te trekken en passagiers te bedreigen. De treinreizigers dachten meteen aan de incidenten in München en Würzburg en renden bij het eerste station waar de trein stopte in wilde paniek het treinstel uit.

De man, die volgens Duitse media sterk onder invloed was, viel bij de kaartcontrole al op door zijn agressieve gedrag. De controleur had hem daarom apart gezet in een ander rijtuig met de deuren dicht.

Bij de stop in de plaats Sottrum was hij echter ontsnapt en in een ander treinstel gaan zitten. Daar bedreigde hij kort na vertrek de medereizigers. Die vluchtten het treinstel uit bij de volgende stop in Ottersberg.

Mes op de keel
Volgens ooggetuigen zou de man een 20-jarige vrouw het mes op haar hals hebben gezet. Ook zou hij geprobeerd hebben om een 19-jarige vrouw in de rug te steken. Beide vrouwen bleven ongedeerd, maar zijn hevig geschrokken.

De messentrekker rende ook de trein uit in Ottersberg. Hij meldde zich later op het politiebureau en is aangehouden.