Volledig scherm
Rani en de liefde van haar leven Saroj. © Caters

Met bijtend zuur verminkte Rani vindt liefde vanuit ziekenhuisbed

De Indiase Pramodini Rual (25) was amper vijftien jaar oud toen een soldaat bijtend zuur in haar gezicht gooide. Het meisje - Rani voor bekenden- moest boeten omdat ze zijn huwelijksaanzoek weigerde. Ze raakte vreselijk verminkt. In het ziekenhuis leerde ze de liefde van haar leven kennen. ,,Eindelijk heb ik weer een reden om te leven."

Quote

Het voelt fijn aan als je partner van je houdt en het goede in je ziet

Pramodini Rual (25)

Een zware infectie aan haar benen deed Rani in 2014 voor de zoveelste keer in het ziekenhuis belanden. Het was de bedoeling dat de huid op haar benen gebruikt zou worden voor een transplantatie, maar de wonden begonnen zwaar te ontsteken. ,,De dokters zeiden dat het vier jaar zou duren voor ik weer zou kunnen lopen. Mijn moeder stortte in en Saroj is haar op dat moment komen troosten. Hij beloofde dat hij er alles zou aan doen om me weer te laten wandelen", vertelt ze tegen Caters News.

Saroj Kumar Sahoo (26) was als vriend van een van de verpleegsters in het ziekenhuis. ,,Ik was blind. Het idee dat ik ook niet meer zou kunnen bewegen, maakte me kapot. Maar hij bleef urenlang praten om mij een hart onder de riem te steken. Hij gaf zelfs zijn baan op om me elke dag te komen bezoeken. Van 8 uur ’s morgens tot de middag en van 16.00 tot 20.00 uur, telkens was hij daar. Het was routine geworden. De wonden begonnen langzaam te genezen, ik kreeg mijn vertrouwen terug en nu kan ik toch alweer op mijn voeten staan. Zijn rol op het mentale vlak valt niet te onderschatten.”

De twee werden stapelverliefd, wonen inmiddels samen en zijn nu van plan om te trouwen. Dankzij een chirurgische ingreep kan de vrouw sinds enkele maanden weer door haar linkeroog kijken. Een klein beetje althans. ,,Saroj behandelt me als een koningin en spoort me aan om het leven door een roze bril te zien. Hij is een deel van mezelf geworden. Als hij er niet was, zou ik zeker de moed verloren hebben. Hij toont veel begrip en staat altijd klaar voor mij. Het voelt fijn aan als je partner van je houdt en het goede in je ziet.”

Inpeperen

Voor Rani was het echter niet zo makkelijk om zich over te geven aan de liefde. ,,Op 14 januari 2016 heeft hij zijn gevoelens voor mij kenbaar gemaakt. Ik was ook verliefd op hem, maar een relatie was toch andere koek. Ik kon niet eens voor mezelf zorgen, hoe zou ik iemand anders dan blij moeten maken? Maar hij bleef zeggen dat ik er niet te veel over na mocht denken. Ooit zou er wel een dag komen waarop alles op zijn plek zou vallen.”

Die dag is nog niet aangebroken. De huid rond Rani’s ruggengraat is helemaal weggesmolten, waardoor haar nek nu begint door te hangen. Haar ogen moeten nog verschillende keren geopereerd worden en op haar hoofd ontbreekt een groot stuk huid, ook daar is plastische chirurgie nodig.

Spiegel

Quote

Ik had wel al een vermoeden hoe erg het zou zijn

Pramodini Rual (25)

Rani schrok zich rot toen ze zichzelf na jaren voor het eerst in de spiegel zag. ,,Ik had wel al een vermoeden hoe erg het zou zijn, maar de realiteit kwam heel hard aan. Ik was zo bang van mezelf dat ik de hele nacht heb liggen huilen. De dokters zeggen dat ik nog zeker vier operaties nodig heb, ik hoop die zo snel mogelijk achter de rug te hebben.”

Maar daar is geld voor nodig en haar moeder is door haar reserves heen. ,,We kunnen voorlopig dus niet meer verder. Helaas brengt zo’n vertraging ook weer nieuwe complicaties met zich mee.”

Jongere neef

De soldaat die het zuur over Rani heen gooide, is nooit gestraft voor zijn daden. ,,Ik wacht nog steeds op de dag dat hij gearresteerd wordt en achter de tralies verdwijnt. De politie kwam mijn verklaring afnemen, maar de zaak werd nooit serieus genomen. Ik gaf zijn volledige identiteit, maar plots beweerden ze dat er niemand met zo’n naam bestond.”

Rani diende klacht in. ,,Waarop ik zelf bewijs moest leveren. Maar omdat ik in bed moest blijven liggen en mijn moeder er alleen voor stond, kwam daar niet veel van. Mijn jongere neef was ooggetuige, maar niemand kon hem naar de rechtbank brengen. En zo werd de zaak in 2012 definitief geseponeerd.”

Volledig scherm
  1. Overwinning voor ouders doodgereden tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

    Overwin­ning voor ouders doodgere­den tiener: Britse agenten verhoren vrouw van diplomaat

    Britse agenten gaan in de Verenigde Staten de vrouw van een Amerikaanse diplomaat verhoren die in het Verenigd Koninkrijk betrokken was bij een dodelijk ongeluk. Dat meldt Sky News op basis van een ingewijde. De vrouw geniet diplomatieke onschendbaarheid en verliet na het ongeluk Groot-Brittannië. ,,We rusten niet voordat we gerechtigheid voor Harry hebben”, laat een woordvoerder van de familie vandaag weten.