April 1968. De mateloos populaire Bobby Kennedy wordt in Philadelphia op handen gedragen in zijn campagne voor de Democratische presidentskandidatuur. Twee maanden later wordt hij vermoord.
Volledig scherm
PREMIUM
April 1968. De mateloos populaire Bobby Kennedy wordt in Philadelphia op handen gedragen in zijn campagne voor de Democratische presidentskandidatuur. Twee maanden later wordt hij vermoord. © AP

'Met Bobby Kennedy zou alles anders worden, nu is het aan Joe'

Dit is de zesde aflevering van een serie verhalen over bijzondere momenten in 1968. Van de wereldschokkende executie van een Vietcongstrijder tot aan de lancereing van de Apollo 8. Vandaag: met de moord op Bobby Kennedy in 1968 verloor Amerika ‘de grootste president die het nooit heeft gehad’. Vijftig jaar later wordt het gat dat hij achterliet, mogelijk toch gevuld. Door zijn 37-jarige kleinzoon, Joe Kennedy III.

  1. Voortvluchtige ‘Woud-Rambo’ probeerde ex-vriendin te vermoorden met kruisboog
    VIDEO

    Voortvluch­ti­ge ‘Woud-Ram­bo’ probeerde ex-vrien­din te vermoorden met kruisboog

    De klopjacht op de 31-jarige Yves Rausch is nog steeds in volle gang in de buurt van het Duitse Oppenau. Zondag ontwapende hij vier agenten en sloeg daarna op de vlucht. Inmiddels wordt steeds meer bekend over deze ‘Rambo van het Zwarte Woud’, zoals Rausch ook wel wordt genoemd. Zo kwam hij meermaals in aanraking met justitie voor onder meer het overtreden van de wapenwet, bezit van kinderporno en een poging zijn ex-vriendin te vermoorden met een kruisboog.