Volledig scherm
Ohoud Khalfan Al-Roumi, de nieuwe minister van Geluk. © AP

Met minister van Geluk het gelukkigste land ter wereld worden

Sjeik Mohammad Bin Rashid Al Maktoum, vicepresident en eerste minister van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft woensdag de samenstelling van de nieuwe regering bekendgemaakt. Opvallend is dat er onder de 29 aangestelde ministers ook twee nieuwe posten gecreëerd werden: minister van Geluk en minister van Tolerantie.

Volledig scherm
Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum, eerste minister en vicepresident van de VAE. © EPA

Het nieuwe kabinet krijgt de opdracht om een tolerante samenleving uit te bouwen, met een goed opgeleide bevolking en gelijke economische kansen voor iedereen. Het 29-koppige kabinet telt ook zeven jonge vrouwelijke ministers.

Ohoud Khalfan Al-Roumi wordt de nieuwe minister van Geluk. 'Het is haar taak om een beleid uit te werken en door te voeren om een gelukkigere samenleving te bereiken', zo tweette sjeik Mohammad. Hij voegde eraan toe dat geluk in het land voortaan niet meer louter een wens zal zijn: er worden programma's, plannen en prestatie-indexen doorgevoerd die het algemene geluksniveau in het land moeten bevorderen.

Volledig scherm
Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. © thinkstock

Minister van Tolerantie
Lubna Bint Khaled Al Qasimi werd aangesteld als minister van Tolerantie. De ministerpost werd gecreëerd omdat het land 'tolerantie' tot een van haar kernwaarden wil maken.

Volgens de eerste minister wordt ook ingezet op degelijk onderwijs: er werden daarom drie ministers van Onderwijs aangesteld die het systeem moeten hervormen.

Gelukkigste land ter wereld in 2021
'Dit is het team dat de dromen van onze inwoners waar moet maken', zei sjeik Mohammad. De Verenigde Arabische Emiraten zijn een federatie van zeven oliestaten. In het World Happiness Report van de Verenigde Naties stond het land vorig jaar op de twintigste plaats. De regering van de VAE wil dat het land tegen 2021 het gelukkigste land ter wereld is.