Metroreizigers New York kijken toe hoe man hulpeloze bejaarde vrouw aftuigt

videoDe politie van de Amerikaanse metropool New York is op zoek naar een man die voor het oog van verbouwereerde medereizigers een bejaarde vrouw aanviel. Op videobeelden is te zien hoe de ongeveer 40-jarige aanvaller op de 78-jarige vrouw intrapt en –slaat. Na zijn razernij vlucht de man de metrotrein uit en verdwijnt spoorloos.

Volledig scherm
'Worldstar dat maar', roept de man en maakt zich uit de voeten. © Politie New York

Het gewelddadige incident vond plaats op 10 maart, omstreeks drie uur ’s nachts. De zittende vrouw, die alleen reist, probeert ’s mans stoten en trappen nog tevergeefs af te weren. De oude dame wordt op het lichaam en in het gezicht geraakt. Andere passagiers kijken toe en maken opnamen van de brute aanval, maar niemand steekt een vinger uit. ‘Oh, nee’, wordt er geroepen.

‘Met wie was je verdomme aan het praten?’, roept de man. Een vrouwelijke metropassagier probeert hem nog tot rede te brengen en zegt ‘neem mij niet kwalijk…’. De agressieveling maakt zich uit de voeten en schreeuwt, net voor hij uit de metro stapt ‘Worldstar dat maar…’, verwijzend naar de socialmediasite waarop geweldsvideo’s worden gedeeld.

Bloedende bejaarde

Volledig scherm
De oudere dame raakte bij de aanval gewond aan haar gezicht. © Politie New York

De politie wordt pas op de hoogte gebracht van de aanval als de metrotrein aankomt bij de volgende halte. Een van de medereizigers klampt een agent op het eindstation aan. De bloedende bejaarde wordt door hulpverleners ter plekke behandeld aan zwellingen en sneden in haar gezicht. Verdere medische hulp slaat de vrouw af, meldt de New York Post.

De gruwelijke beelden, die ook op Twitter terechtkwamen, zorgen voor grote ophef en. Vooral het feit dat niemand iets onderneemt, maakt mensen boos. ,,Hij is gek, dat is iemand grootmoeder’’, zegt degene die de video plaatste. ,,Retweet en vind deze eikel’’. Op de vraag of hij de maker van de video is, reageert hij met: ,,Nee, als ik erbij was geweest was het anders afgelopen.’’

Rechercheurs hopen in contact te komen met de afgetuigde vrouw en zoeken naarstig naar haar belager. Hoofdinspecteur Dermot Shea vraagt ooggetuigen zich te melden. Openbaarvervoerbedrijf MTA heeft de politie alle hulp toegezegd om de dader te achterhalen. ,,Dit is zo'n extreem schokkende video’’, zegt woordvoerder Amanda Kwam. ,,We zullen het onderzoek helpen waar we kunnen.’’

Volledig scherm
De man trapt en slaat op de 78-jarige vrouw in, terwijl medepassagiers toekijken en opnamen maken. © Politie New York

Chief Dermot F. Shea on Twitter

Individual below is WANTED for a heinous attack of an elderly woman aboard a #2 train on March 10, 2019, at approx 3:10am, at the Nereid Ave Station in the #Bronx. If you know who he is or have info, contact CRIMESTOPPERS @NYPDTips ANONYMOUSLY 800-577-TIPS #YourCityYourCall https://t.co/mmrhdkEhmh

  1. ‘Ouders sturen huurmoordenaar af op eigen adoptiezoontje (11) voor verzekeringsgeld’

    ‘Ouders sturen huurmoorde­naar af op eigen adoptie­zoon­tje (11) voor verzeke­rings­geld’

    Een in Londen woonachtig echtpaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de brute moord op hun eigen adoptiezoontje. De 30-jarige Kaval Raijada en zijn echtgenote Arti Dhir (55) zouden in India een huurmoordenaar op het kind hebben afgestuurd, zodat ze een flinke som verzekeringsgeld konden claimen. De Indiase overheid is woest en zet alles op alles om het echtpaar, dat in Engeland op vrije voeten is, uitgeleverd te krijgen.