Volledig scherm
© ANP

MH17-families manen Mark Rutte

Een honderdtal nabestaanden van de vliegramp in Oekraïne heeft een advocaat ingeschakeld om premier Mark Rutte met grote spoed tot harde actie te bewegen. De nabestaanden, verenigd in 'de Stichting MH17', willen dat er zo snel mogelijk een Nederlands onderzoeksteam naar de rampplek kan afreizen, schrijft De Telegraaf.

Het onderzoeksteam moet stoffelijke resten, persoonlijke spullen van slachtoffers en bewijsmateriaal over de schuldigen verzamelen. 'Dat moet voor de winter invalt', aldus advocaat Bob van der Goen.

Hij heeft woensdag een aangetekende brief gestuurd aan de minister-president. 'Vermeden moet worden dat eindeloos wordt gepraat en overlegd en dat we weer verzanden in een bureaucratische traagheid, zoals het geval was na de Bijlmerramp', zegt Van der Goen.


  1. Zus van in Kenia vermoorde oud-topman Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    Zus van in Kenia vermoorde oud-top­man Philips zal begrafenis van broer niet bijwonen

    De in Kenia vermoorde Nederlander Tob Cohen (69) zal morgen begraven worden zonder dat zijn zus daarbij aanwezig is. Zij keerde gisteren terug naar Nederland, bevestigt een boezemvriend van de golfmagnaat en voormalig topman van Philips tegenover deze site. Cohens Keniaanse weduwe - hoofdverdachte in de zaak - hoopt toestemming te krijgen om de gevangenis te mogen verlaten voor de begrafenisplechtigheid.