Volledig scherm
Michael Clark Jr. nodigde zijn hele klas uit. © Kent County

Michael (5) nodigt zijn hele kleuterklas uit bij adoptiezitting

VideoDe 5-jarige Michael Clark Jr. is zo gelukkig dat zijn pleegouders via adoptie voor de wet zijn familie worden, dat hij voor de rechtszitting zijn hele kleuterklas had uitgenodigd. En zo piepten de nieuwsgierige koppies van zijn vriendjes gisteren op de eerste rij net boven de schotten uit in rechtszaal van Kent County in Michigan, Verenigde Staten.

Michael woont nu ongeveer een jaar bij zijn pleegouders Andrea Melvin en Dave Eaton. Zij zouden bij de adoptiezitting gisteren officieel zijn ouders worden. ,,Michael vroeg of zijn klas er ook bij mocht zijn. Zij zijn ook een beetje familie, zei hij”, verklaarde Dave Eaton voor de camera’s van verschillende nieuwszenders. 

Juf Keey McKee vond het een goed plan voor een bijzonder schoolreisje. ,,Ze leren hiervan elkaar lief te hebben. Dat je voor elkaar op moet komen”, stelt de lerares. De kinderen namen gekleurde hartjes mee de rechtszaal in. Ze gaven zelfs getuigenissen over hun vriendje. ,,Mijn naam is Steven en Michael is mijn beste vriend”, zei de een. Een ander: ,,Ik hou van Michael.”

De rechter - die vanwege de feestelijke dag een lichtjesketting droeg - vond het bezoek prima, en stoorde zich er niet aan dat de jonge kinderen niet de hele zitting stil bleven. 

  1. Alarmerende beelden uit Wuhan: mensen bewusteloos op straat, chaos in ziekenhuizen
    CORONAVIRUS UPDATE

    Alarmeren­de beelden uit Wuhan: mensen bewuste­loos op straat, chaos in ziekenhui­zen

    Zieke mensen die bewusteloos op straat liggen, een ongeziene chaos in ziekenhuizen, hulpverleners in beschermende pakken die handen tekortkomen: de beelden die op sociale media circuleren van de toestand in de Chinese miljoenenstad Wuhan zijn zeer verontrustend. Het coronavirus heeft al 41 doden geëist, meer dan 1300 mensen zijn besmet geraakt. In Frankrijk, de VS en Japan zijn ook besmettingen gemeld. Vannacht is er ook in Brussel iemand onderzocht die mogelijk besmet is met het coronavirus. Volg hier het liveblog over de ontwikkelingen van de epidemie.