Michelle Obama emotioneel over seksopmerkingen Donald Trump

VideoEen emotionele First Lady Michelle Obama is donderdag in een toespraak ingegaan op de seksuele insinuaties van Donald Trump. ,,De overtuiging dat je alles met vrouwen kunt doen. Het is wreed, het is angstaanjagend", zei ze over de uitgelekte videotape uit 2005 waarin Trump zegt dat hij vrouwen zo in hun kruis grijpt. ,,En de waarheid is: het doet pijn, het doet pijn.''

De Republikeinse presidentskandidaat zei later dat hij zoiets nooit gedaan heeft. Maar op een campagnebijeenkomst voor Hillary Clinton in de Amerikaanse staat New Hampshire zei Michelle Obama dat alleen de uitspraken haar al raken.  Ze zei niet te kunnen geloven dat ze spreekt over een 'presidentskandidaat die opschept over het seksueel intimideren van vrouwen'.

Nadat Trump ontkende dat hij vrouwen heeft aangerand, kwamen de afgelopen dagen verschillende vrouwen met beschuldigingen naar buiten dat de presidentskandidaat hen tegen hun wil zou hebben gekust of betast. The New York Times publiceerde verhalen van twee vrouwen waarna Trump dreigde met een rechtszaak tegen de krant. Maar de huisjurist wees die claim donderdag af. ,,Niets in ons artikel heeft ook maar de geringste invloed gehad op de reputatie die de heer Trump zichzelf heeft bezorgd door eigen woorden en daden'', stelde David McCraw in een brief namens de hoofdredactie en directie.

Zwangere Melania

Volledig scherm
Melania Trump. © Getty Images

De advocaat voegde eraan toe dat als Trump van mening blijft dat er sprake is van vuige roddel, de New York Times hem graag uitnodigt zijn gelijk te halen bij de rechter. De Republikein heeft in het verleden al vaak gedreigd met rechtszaken tegen de media, maar de laatste twee decennia heeft hij geen dagblad echt aangeklaagd.

Ook zijn vrouw dreigde in de nacht van donderdag op vrijdag met een rechtszaak. Melania Trump liet via haar advocaat weten dat ze vindt dat het weekblad People een verhaal moet rechtzetten waarin een verslaggeefster vertelt dat Trump haar aanrandde. In het persoonlijk relaas schrijft journalist Natasha Stoynoff dat ze een dubbelinterview had met de miljardair en zijn zwangere vrouw. Zodra Melania Trump de kamer verliet om zich om te kleden voor de fotosessie zou Donald Trump zich op Stoynoff hebben geworpen.