‘Mijn moeder betaalde alle kosten voor mijn huwelijk, 9 maanden later had ze kind van mijn man’

Trouwen met de liefde van je leven en dan negen maanden later vaststellen dat je eigen moeder bevalt van zíjn kind: het overkwam Lauren Wall (34) uit het Britse Twickenham, een buitenwijk van Londen. Het pijnlijke bedrog vond vijftien jaar geleden plaats, nu pas vond ze de moed om haar opmerkelijke verhaal te doen in de Britse pers.

Lauren was amper 19 jaar toen ze haar jawoord gaf aan luchthavenmedewerker Paul White. Haar moeder Julie had alle kosten voor de trouwerij betaald, goed voor zo’n 17.500 euro. Als dank nam Lauren haar mee op huwelijksreis. En daar klikte het blijkbaar wel heel goed tussen moeder en schoonzoon. Acht weken later liet Paul zijn echtgenote al zitten en negen maanden later kwam ook voor de buitenwereld de waarheid aan het licht toen bleek dat Paul de vader was van het kind dat haar moeder zojuist op de wereld had gezet.

‘Ik zocht er niets achter‘
,,Ik merkte wel dat het goed klikte tussen hen. Ze lachten wat af samen, maar ik zocht er niets achter. Ze waren gewoon vriendelijk tegen elkaar, dacht ik”, aldus Lauren in The Mirror. ,,Maar helaas: we hadden nog maar net het huwelijkscontract ondertekend toen het gedrag van Paul al veranderde. Zo mocht ik bijvoorbeeld absoluut niet meer in zijn mobiel kijken.”

Vier weken later gebruikte haar zus de telefoon van hun moeder. Tot haar grote verbazing ontdekte ze heel wat sms-verkeer tussen Julie en Paul. ,,Mijn moeder ontkende dat er iets aan de hand was en noemde me zelfs gek. Maar toen ik Paul ermee confronteerde, werd hij zo wit als een laken. En ik mocht nog steeds niet zijn telefoon checken.”

Maar enkele dagen later deed Paul zijn trouwring af en verdween met de noorderzon. Lauren bleef alleen achter met hun zeven maanden oude dochtertje.

‘Alle huwelijksfoto’s vernietigd‘

Dat juist haar moeder Julie en Paul haar een mes in de rug staken, kwam als een mokerslag bij de destijds 19-jarige Lauren aan. ,,Dit waren de twee personen die ik het meest vertrouwde. Verschrikkelijk om dan zo door hen te kijk gezet te worden. Mijn moeder is normaal gesproken toch diegene die mij moet beschermen?”

Na de breuk deden geruchten de ronde dat Paul met haar moeder samenwoonde. Toen Lauren haar moeder later op straat zag mét een buikje vreesde ze meteen het ergste. ,,Mijn gedachten sloegen op hol, maar zij bleef beweren dat het een cyste was. Toen ik thuiskwam, heb ik al onze huwelijksfoto’s vernietigd.”

Waarheid
Na de geboorte van het kind bracht het nieuwe koppel eindelijk de waarheid aan het licht. ,,Tot dan toe had mijn moeder altijd beweerd dat Paul niet de vader was, maar vanbinnen wist ik beter. Toen die bevestiging er ook echt kwam, stortte mijn wereld in.”

Lees verder onder de foto:

Volledig scherm
Links: Lauren Wall (34). Rechts: haar moeder Julie (53) met Laurens vroegere echtgenoot Paul (35). © Facebook

Vijf jaar na zijn trouwerij met Lauren stapte Paul in het huwelijksbootje met haar moeder Julie. ,,En ja, ik heb die plechtigheid bijgewoond‘’, vertelt Lauren. ,,Het was onwezenlijk om mijn moeder met mijn ex-man te zien trouwen, maar ik deed dat voor het welzijn van onze dochter. Wij waren op 14 augustus 2004 gehuwd, zij deden dat op 15 augustus 2009.”

Inmiddels heeft Lauren weer sporadisch contact met haar moeder, nadat die een brief schreef waarin ze haar excuses aanbood. ,,Maar dat betekent niet dat ik dit trauma verwerkt heb”, maakt Lauren duidelijk. ,,Paul heeft er zelfs nooit excuses voor gemaakt. Ik heb hem gezegd dat hij het aan onze dochter mocht uitleggen, maar hij wilde geen oude koeien uit de sloot halen.”

Lauren heeft inmiddels een nieuwe partner en is zwanger van haar vierde kind. ,,Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt. Mijn moeder (53 intussen) en ik proberen ons normaal te gedragen, maar onze band zal nooit meer zoals vroeger worden. Ik zal haar nooit meer helemaal kunnen vertrouwen.”

Volledig scherm
Lauren met haar nieuwe partner. © Facebook
Volledig scherm
Moeder Julie. © Facebook