Volledig scherm
Tamara Ecclestone © AFP

Miljoenenkraak in Londense villa F1-erfgename Tamara Ecclestone

updateDrie inbrekers hebben voor minstens 60 miljoen euro aan sieraden gestolen uit het zwaar beveiligde huis van de schatrijke Tamara Ecclestone (35), dochter van voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone. Tijdens de inbraak in de exclusieve Londense wijk Kensington waren volgens Britse media beveiligers aanwezig in het 57 kamers tellende optrekje. 

Model en socialite Tamara Ecclestone, die net met haar man Jay Rutland en hun 5-jarige dochtertje Sophia op vakantie naar Lapland was gegaan, heeft via haar woordvoerder laten weten ‘compleet gebroken en in shock’ te zijn. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht. Wel is aan de hand van beelden van beveiligingscamera's vast komen te staan dat de inbrekers naar binnen gingen door een raam en dat ze bijna een uur meerdere ruimten konden doorzoeken. Hoe het kan dat ze niet werden opgemerkt door de aanwezige security is vooralsnog onduidelijk.

Volgens de politie is het pand van van Ecclestone ‘een van de best beveiligde huizen in een van de best bewaakte straten in Londen’. Vlakbij Ecclestone wonen andere superrijken zoals Chelsea-eigenaar Roman Abramovich, Wang Jianlin (de rijkste man van China) en ook de sultan van Brunei en de Britse royals hebben er vastgoed. De juwelen die bij Ecclestone werden ontvreemd, lagen volgens de politie in verschillende, goed verstopte kluizen. Het zou gaan om uiterst kostbare ringen, oorbellen en andere sieraden. De kraak vond afgelopen vrijdag plaats, maar is vandaag door de politie bekendgemaakt.

Bernie Ecclestone (89) heeft, zo vertelde hij aan The Sun, het vermoeden dat de inbraak een zogenoemde inside job is. ,,Het huis wordt zeer goed beveiligd, dus mogelijk is er personeel bij betrokken. Het lijkt me dat de politie deze zaak snel kan ophelderen”, aldus Ecclestone: voormalig eigenaar en de grote man achter de commerciële opmars van de Formule 1. Hij stelt dat het naar omstandigheden goed gaat met Tamara. ,,Ze is natuurlijk niet blij maar het stelt haar gerust dat er tijdens de kraak niemand thuis was.”