Volledig scherm
Richard Mason © Facebook

Miljonair met drie kinderen blijkt al hele leven onvruchtbaar, ex moet 280.000 euro betalen

Een Britse miljonair die jarenlang in de veronderstelling leefde dat hij drie zonen bij zijn vrouw had verwekt, is een emotionele schadevergoeding van 280.000 euro toegewezen. Een schrale troost gezien de 4,5 miljoen euro die hij zijn ex-vrouw Kate bij de scheiding moest betalen.

Richard Mason (55) kwam er pas in 2016 achter dat hij aan een taaislijmziekte lijdt, een aandoening die hem gedurende zijn hele leven onvruchtbaar moet hebben gemaakt. DNA-tests wezen vervolgens inderdaad uit dat de zakenman uit Rhos (Noord-Wales) niet de biologische vader is van de drie kinderen. Hij spande daarop een rechtszaak aan.

Kate en Richard werkten beiden voor de Barclays Bank. In 1987 gaf het koppel elkaar het jawoord, hun huwelijk zou uiteindelijk twintig jaar lang standhouden. De oudste zoon is inmiddels 23 jaar, daarnaast is er een tweeling van 19 jaar. Kate gaf na lang aandringen toe dat er inderdaad een minnaar in haar leven is geweest. ,,Hij was ook een werknemer van Barclays. We spraken vaak af in een Londens hotel.’’

Ondanks het DNA-bewijs blijft ze echter volhouden dat Richard de enige echte vader van haar kinderen is. ,,Met die andere man heb ik steeds een condoom gebruikt. Hij kan het dus niet geweest zijn.’’

Twee van de drie kinderen hebben de kant van hun moeder gekozen en alle contact met vader Richard verbroken. Hij blijft als een gebroken man achter. ,,Je weet niet meer wat echt is en wat niet, alsof ik in ‘The Matrix’ leef. Het enige positieve uit dat huwelijk waren mijn drie jongens. En dan zegt iemand plots dat die realiteit nooit heeft bestaan’’, zo zegt hij in de Daily Mail.

De taaislijmziekte betekent ook dat de levensverwachting van Richard een serieuze knauw gekregen heeft. Zijn longcapaciteit is er in twee jaar tijd twaalf procent op achteruitgegaan, binnen tien jaar zal er allicht een beademingsmachine aan te pas moeten komen. ,,Er staat me dezelfde lijdensweg te wachten als mijn zus Susan. Zij moest in 1989 een longtransplantatie krijgen, maar is op de operatietafel gestorven.’’

Volledig scherm
Richard met zijn nieuwe vrouw Emma. © Facebook

Borstkanker
Richard heeft opnieuw de liefde gevonden bij Emma (46), al kampt zij ook met gezondheidsproblemen. Zij bleek namelijk borstkanker te hebben. De stevige opdoffer volgde amper enkele weken nadat Richard zelf al murw geslagen was. 

Een van de tweelingzonen stuurde Richard vorige maand een hoopgevend sms’je. ,,Wat er ook gebeurd is, jij blijft mijn papa’’, klonk het. ,,Natuurlijk blijven we contact houden, dat zal nooit veranderen. Ik zal er altijd zijn voor jou.’’

Wat als Richard één ultieme wens zou mogen doen? ,,Dan zou ik willen dat ik in het leven van al mijn kinderen opnieuw een rol mag spelen’’, besluit hij.

  1. Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenharnas uit ziekenhuis ontslagen

    Jongetje (6) dat van museum in Londen werd gegooid in spalkenhar­nas uit ziekenhuis ontslagen

    Het 6-jarige Franse jongetje dat op 4 augustus door een schizofrene tiener van een uitkijkplatform van museum Tate Modern in Londen naar beneden werd gegooid, is uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens de ouders van het ventje ligt hij op bed in een pantser van spalken dat de breuken in zijn benen, voeten, handen, armen, nek, rug en romp moet helpen herstellen. ,,Ons zoontje ziet eruit als een ridder die blijft vechten.”