De Britse minister en organisator van de klimaattop COP26 Alok Sharma op een van zijn reizen rond de wereld in het Boliviaanse San Jose.
Volledig scherm
De Britse minister en organisator van de klimaattop COP26 Alok Sharma op een van zijn reizen rond de wereld in het Boliviaanse San Jose. © EPA

‘Minister die klimaattop VK organiseert, vloog naar dertig landen in zeven maanden’

De Britse minister die verantwoordelijk is voor het organiseren van de internationale klimaattop COP26 in oktober en november, vloog in zeven maanden tijd naar dertig verschillende landen. Minister van Staat Alok Sharma, die in januari te horen kreeg dat hij de topbijeenkomst in Glasgow zal organiseren, vloog volgens de Britse krant Daily Mail sinds februari onder meer naar Brazilië, Indonesië en Kenia.

  1. Geen beslissing presidentsverkiezing Brazilië, tweede ronde tussen Lula en Bolsonaro
    PREMIUM
    UPDATE

    Geen beslissing presidents­ver­kie­zing Brazilië, tweede ronde tussen Lula en Bolsonaro

    De Braziliaanse presidentsverkiezingen hebben zondag nog geen winnaar opgeleverd. Met vrijwel alle stemmen geteld, behaalde de centrumlinkse Luiz Inácio Lula da Silva (76) met 48,42 procent de meeste stemmen, maar niet de absolute meerderheid. Op 30 oktober volgt een tweede ronde tussen Lula, die het land eerder leidde tussen 2003 en 2011, en zittend president Jair Bolsonaro (67), die 43,20 procent van de stemmen kreeg.