Volledig scherm
De politie van Missoula gaf deze foto van de baby vrij. © rv

Miraculeuze redding baby die 9 uur in koud bos lag 'begraven'

Een vijf maanden oude baby is miraculeus genoeg levend teruggevonden nadat hij op een koude, natte dag werd achtergelaten in een bos in het westen van Montana in de Verenigde Staten.

Het jongetje werd gevonden onder een stapel takken en bladeren in de bossen in het westen van Montana. Het kindje was helemaal nat en koud en was enkel gekleed in een doorweekt, vies rompertje, maar stelde het ondanks alles goed, met slechts enkele kleine verwondingen, zo schrijft The Guardian.

De county sheriff van Missoula werd rond acht uur ’s avonds opgeroepen, omdat enkele mensen in de buurt van de Lolo Hot Springs in het Lolo nationale park bedreigd werden door een onbekende man. De man zou daarbij hebben geroepen dat er een levende baby in het bos begraven lag.

Acht graden Celsius

De man werd opgepakt en de sheriff stelde haastig een groep agenten samen die het bos moest gaan uitkammen. Pas na zes uur zoeken werd het jongetje rond half drie ’s nachts met het gezichtje naar beneden gevonden. Het kindje had alleen maar een nat rompertje aan, terwijl het slechts acht graden was. 

,,Hij had enkele kleine schaafwonden en blauwe plekken, maar verkeert verder in een goede gezondheid”, zegt een woordvoerster van de lokale politie van Missoula. De politie gaat ervan uit dat de baby minstens negen uur in het bos gelegen heeft.

De baby is naar het ziekenhuis gebracht. De voogdij over het kind ligt voorlopig bij de staat, die verder geen commentaar wilde geven over wanneer en waar het kind geplaatst gaat worden.

De opgepakte man, de 32-jarige Francis Crowley, is beschuldigd van het in gevaar brengen van het kind en kan volgens de politie meerdere aanklachten verwachten. De relatie van de man met betrekking tot het kind is nog onduidelijk, net als wat het kindje in de laatste uren en dagen voor de vondst allemaal heeft moeten doorstaan.

Volledig scherm
De opgepakte man, de 32-jarige Francis Crowley. © rv