Volledig scherm
Foto ter illustratie. © anp

Misbruikschandaal in Britse Telford: honderden meisjes gedrogeerd, geslagen en verkracht

Een bende kinderlokkers in Telford, Groot-Brittanië, heeft sinds 1980 honderden tienermeisjes seksueel misbruikt. Aangiften zijn in die jaren nooit serieus genomen, waardoor de misdadigers ongestraft bleven. Er wordt een onderzoek gestart naar de aangiften, meldt The Daily Mail.

Lucy Allan, een Conservatief Parlementslid in Telford, heeft opgeroepen een grootschalig onderzoek te starten naar de honderden aangiften van seksueel misbruik die in de afgelopen veertig jaar zijn gedaan. Ze zei hierover: ,,Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar seksuele uitbuiting van kinderen in Telford. De nieuwe bevindingen neem ik heel erg serieus en zijn zeer schokkend," vertelt ze aan andere Britse krant The Mirror.

Een eerdere moord in Telford lijkt verband te hebben met de bende en de seksuele misbruiken. Lucy Lowe (16) kwam samen met haar moeder en zus om toen de man die haar misbruikte, Azhar Ali Mehmood (26), hun huis in brand stak. Lowe beviel op 14-jarige leeftijd van zijn kind. Mehmood werd gevangen gezet voor de moord op Lucy, haar moeder en haar zus, maar is nooit aangeklaagd voor seksueel misbruik. 

Avond na avond verkracht

Een van de slachtoffers, die anoniem wil blijven, vertelde The Mirror over haar misbruikers. Ze viel in de handen van misbruikers nadat haar telefoonnummer verkocht was aan pedofielen, volgens de Britse krant. Ze vertelt: ,,Als ik ook maar iets over het misbruik zei tegen iemand, dan zouden ze achter m'n kleine zusjes aan komen en tegen m'n moeder zeggen dat ik een prostituee was. Avond achter avond werd ik gedwongen seks te hebben met meerdere mannen. Ik moest minimaal twee keer per week de morning afterpil gehaald hebben, maar niemand keek er raar van op." 

De pil heeft niet altijd gewerkt voor dit slachtoffer, want tot twee keer toe werd ze zwanger. Beide zwangerschappen liet ze afbreken door een abortus. ,,Slechts enkele uren na m'n laatste abortus werd ik door een van m'n misbruikers meegenomen om opnieuw verkracht te worden, dit keer door nog meer mannen." De dood van Lucy Lowe zou als dreigement worden gebruikt voor andere slachtoffers. Als ze zouden praten, zouden de misbruikers ook hun huis in de brand steken.

De West West Mercia Police heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt in hoe gedetailleerde aangiften zijn behandeld. Er zouden, volgens de Britse kranten, agenten op nachtpatrouille geweest zijn die hebben gezien dat kinderen werden gedrogeerd en gelokt door verschillende bendes. Met die informatie is destijds  niets gedaan.

Topprioriteit

Er wordt onderzoek gedaan naar de aangiften en naar eventuele verdachten. De gemeenteraad van Telford heeft gezegd dat alle mogelijke mensen en middelen worden ingezet om deze zaak op te lossen. ,,Alle (politie)bureaus zullen nauw samenwerken. Dit is onze topprioriteit."