Volledig scherm
Armin N. © AD

Mishandelaars ober Praag voor de rechter wegens poging tot moord

De twee broers, Armin en Arash N., die vorig jaar een ober in Praag in elkaar zouden hebben geslagen, zijn vandaag officieel in staat van beschuldiging gesteld. Ze worden verdacht van poging tot moord. Het Tsjechische Openbaar Ministerie sprak daar eerder ook al van.

Volgens de openbaar aanklager waren de daders op de hoogte van het feit dat hun acties konden leiden tot de dood vanwege de intensiteit van de aanval en het feit dat het slachtoffer weerloos op de grond lag. Als ze schuldig worden bevonden, kunnen ze tot achttien jaar gevangenisstraf krijgen. Het is nog niet bekend wanneer ze worden voorgeleid.

Incident

Armin en Arash maakten in april deel uit van een groep van zeven Nederlanders die een vrijgezellenfeest vierden in Praag. Toen zij met eigen drank op het terras van restaurant Polpo zaten, kregen ze bonje met de obers. Daarbij werd ober Mirek zo zwaar mishandeld dat hij lang in het ziekenhuis lag en nog steeds niet werkt.

De andere vijf belagers van de ober kwamen er met vrijspraak of voorwaardelijke celstraffen vanaf. Armin en Arash zitten nog vast. Zij deelden de hardste klappen uit, zo was goed te zien op beelden van een bewakingscamera.

Camera's registreerden hoe de ober werd toegetakeld: