Volledig scherm
Links de nieuwe buste van Ronaldo aan de luchthaven van Madeira, rechts de oude. © AFP

Mislukt standbeeld van Ronaldo vervangen door betere versie

Het bronzen standbeeld van Cristiano Ronaldo, dat bij de luchthaven van Madeira staat, is vorige week vrijdag discreet vervangen. Het beeld zorgde voor discussie, omdat het helemaal niet leek op de beroemde voetballer, die op het Portugese eiland geboren werd.

,,De buste is vervangen door een betere versie", aldus Hugo Aveira, de broer van Ronaldo tegen de Portugese krant Diario de Noticias da Madeira. ,,Een Spaanse kunstenaar bood de nieuwe buste aan en we besloten ze om te wisselen."

Het eerste standbeeld werd in maart 2017 onthuld. Direct leidde het beeld op sociale media tot grote hilariteit. De gelijkenis tussen de voetballer en zijn bronzen beeld was minimaal. Het beeld werd ook wel vergeleken met het lelijke neefje van de voetbalheld. 

De naam van de luchthaven van Madeira werd ook gewijzigd naar Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo. Momenteel is de vijfvoudig winnaar van de Gouden Bal bezig aan zijn vierde WK. In de openingswedstrijd van Portugal schoot Ronaldo drie keer raak tegen Spanje (3-3).

Volledig scherm
© AFP