Adelheid Wijnant
Volledig scherm
Adelheid Wijnant © Ronny de Koster

Moeder (44) sterft nadat dokter kanker verzwijgt

Een gynaecologe van het AZ Glorieux in het Belgische Ronse heeft vijf jaar voor een patiënte verzwegen dat ze een tumor had. Toen Adelheid Wijnant, een 44-jarige moeder van drie jonge kinderen, de waarheid ontdekte, was het te laat. ,,Hadden ze ons eerder gewaarschuwd, dan had ze nog een fatsoenlijke kans op genezing gehad", zei echtgenoot Pieter Van de Casteele (43) eerder.

 1. Justitie Nederland begint eigen onderzoek naar dood Carlo (27): ‘Bizar wat daar is gebeurd’
  video
  49

  Justitie Nederland begint eigen onderzoek naar dood Carlo (27): ‘Bizar wat daar is gebeurd’

  Het Nederlandse Openbaar Ministerie begint een eigen onderzoek naar de gewelddadige dood van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca. ,,Het is bizar wat daar is gebeurd. De maatschappelijke reactie spreekt voor zich”, zegt woordvoerster Mary Hallebeek. Er zijn officieel nog geen personen als verdachte aangemerkt, omdat het rechtshulpverzoek van de Spaanse politie nog steeds niet binnen is. ,,Maar dat weerhoudt ons er niet van om alvast zelf onderzoek te doen.”
 2. Vakantiedrama in Frankrijk: Nederlander stikt in stukje vlees op terras van restaurant

  Vakantie­dra­ma in Frankrijk: Nederlan­der stikt in stukje vlees op terras van restaurant

  Een vakantie in de Franse Loirestreek is voor een Nederlands echtpaar op leeftijd geëindigd in een nachtmerrie. De mannelijke helft van het stel (75) overleed vrijdagavond in Amboise op het terras van een Italiaans restaurant nadat hij zich had verslikt. ,,We hebben alles gedaan wat in ons vermogen lag maar konden zijn leven niet redden’’, zegt de aangeslagen directeur Arnoud Gourdon tegen deze site.
 3. Dodelijke brand na gender reveal-feestje kan prille ouders op 20 jaar cel komen te staan

  Dodelijke brand na gender reveal-feest­je kan prille ouders op 20 jaar cel komen te staan

  Het leek zo leuk. Een Amerikaans echtpaar wilde in september vorig jaar met een grote blauwe of roze rookwolk onthullen welk geslacht hun nieuwe spruit heeft. De rookbom die het heuglijke nieuws als bij donderslag moest brengen, veroorzaakte echter een gigantische en dodelijke bosbrand. De nieuwbakken ouders lopen daardoor niet alleen kans op een miljoenenclaim, maar ook op twintig jaar gevangenisstraf.