Volledig scherm
Claudia Oakes-Green (L.) bracht haar dochter Eleanor en zoon Thomas om het leven.

Moeder doodt haar kinderen en zichzelf na pizzamaaltijd

Een thuisbezorgde pizza bleek het galgenmaal te zijn voor Thomas (13) en Eleanor (9). Kort na het nuttigen van deze lekkernij werden de kinderen door moeder Claudia Oakes-Green met messteken om het leven gebracht. De moeder sloeg daarna de hand aan zichzelf.

Het drama speelde zich af in de Engelse plaats Shepshed, zo melden diverse Britse media vandaag. De vrouw en haar kinderen werden afgelopen februari na 24 uur gevonden in hun huis na een tip van de verontruste oma van de kinderen. De vader Iain Oaks-Green was op dat moment in het buitenland voor zijn werk.

Over het waarom van de wanhoopsdaad van Claudia blijken verschillende lezingen te zijn. Vast staat dat de lerares
leed aan depressies en spanningen. Ze was bang dat ze haar baan zou verliezen en maakte zich zorgen over haar zoon die aan een ernstige vorm van astma leed, zo had ze aan vrienden en familie verteld.

Messen gekocht
Uit autopsie van de kinderen bleek dat de vrouw haar kinderen met messteken om het leven heeft gebracht. Over de doodsoorzaak van de streng katholieke Claudia is niets bekendgemaakt. De messen kocht ze in de weken voorafgaand aan de daad.

De vader, die niet verdacht is van enig feit, zei in een korte verklaring 'verslagen en compleet verrast' te zijn door het familiedrama. Claudia liet in totaal drie zelfmoordbrieven achter.