Volledig scherm
Christoph Schönborn © reuters

Moeder kardinaal heeft liever niet dat zoon paus wordt

De hoogbejaarde moeder van de Oostenrijkse kardinaal Christoph Schönborn hoopt dat haar zoon niet tot paus wordt gekozen. De hele familie volgt het conclaaf vol angst. 'Als hij paus zou worden, is het voor mij voorbij. Dan zie ik Christoph helemaal niet meer. Want ik heb niet de kracht om naar Rome te reizen', zegt Eleonore Schönborn (92) in de Oostenrijkse krant Kleine Zeitung.

De 68-jarige aartsbisschop van Wenen wordt gerekend tot de kandidaten voor het pausambt. Zijn moeder ziet hem nu al niet veel, maar ze kan nog eens in het jaar naar Wenen reizen om een paar weken bij haar zoon te logeren. Ook belt haar zoon haar elke zaterdag.

Schönborns moeder erkent dat het aanzien van haar adellijke familie zal stijgen, als hij tot paus wordt gekozen. Maar dat weegt voor haar niet op tegen het verdriet dat zij haar zoon niet meer zal zien.

  1. Agenten ontlopen straf na woede om 'racistische' foto: 'Als een dier behandeld’

    Agenten ontlopen straf na woede om 'racisti­sche' foto: 'Als een dier behandeld’

    Twee politieagenten die in Amerika een golf van verontwaardiging veroorzaakten nadat ze een zwarte man met een touw door de straten van Galveston, Texas voerden, worden niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de plaatselijke autoriteiten hebben de dienders zich niet schuldig gemaakt aan een strafbaar feit. De familie van de arrestant is woest en stelt dat hij als ‘een dier door de straten werd geparadeerd door twee incompetente klootzakken’.