Volledig scherm
Foto ter illustratie © StockSnap / Pixabay

Moeder krijgt 10 jaar cel voor uit raam gooien baby

Een vrouw die haar pasgeboren baby uit een raam slingerde, is in Groot-Brittannië veroordeeld tot tien jaar cel. Ze had volgens de BBC schuld bekend aan poging tot moord.

De zuigeling werd in april vorig jaar gevonden buiten een woning in Shrewsbury. De 32-jarige moeder had het kind gebaard in een toilet, in een plastic zak gestopt en naar buiten gegooid. Daar viel de baby op betonnen platen.

Sociaal onvolwassen

De openbaar aanklager vertelde dat de baby moeite had met ademhalen en schaafplekken op haar lichaampje had . Het meisje werd ontdekt nadat andere bewoners van het huis gehuil hadden gehoord.

Het pasgeboren meisje overleefde de val, maar liep ernstig hersenletsel op. Ze is overgedragen aan de lokale autoriteiten.

Het kind herinnerde de vrouw naar verluidt aan de vader, met wie ze op dat punt geen relatie meer had. De moeder had volgens de lokale krant Shropshire Star ontdekt dat de man er een alias en een ander gezin op nahield. Haar advocaat betoogde tijdens de rechtszaak dat zijn cliënt ,,naïef en sociaal onvolwassen was".