Moeder loopt ziekenhuis uit en verdwijnt met baby

VideoDe Britse Charlotte Bevan (30) verdween twee dagen geleden met haar vier dagen oude dochter Zaani Tiana uit een ziekenhuis in Bristol. Het kindje was slechts gehuld in een dekentje, de kersverse moeder liep op dunne ziekenhuisslippers en zonder jas naar buiten. Vannacht werd het levenloze lichaam van een vrouw gevonden, enkele kilometers verderop. Van het kindje ontbreekt nog ieder spoor.

Volledig scherm
Charlotte Bevan verdween met haar 4 dagen oude kindje Zaani uit het ziekenhuis. Haar vriend Pascal Malbrouck is ongerust. © FACEBOOK

Een grootschalige zoektocht van de Britse politie leverde gisterenavond een trieste vondst op. Agenten troffen het lichaam van een vrouw aan in de buurt van de Clifton Suspension Bridge, enkele kilometers bij het ziekenhuis vandaan. De politie gaat ervan uit dat het om Charlotte Bevan gaat, maar het lichaam moet nog geïdentificeerd worden. De baby werd niet aangetroffen.

Schizofrenie
Op camerabeelden is te zien dat de kersverse moeder dinsdagavond rustig het ziekenhuis verliet. Er wordt aangenomen dat Bevan is gestopt met het nemen van medicatie tegen depressies, zodat ze de kleine Zaani borstvoeding kon geven. Ook werd de vrouw behandeld voor schizofrenie, zo is te lezen in diverse Britse media

Haar vriend Pascal Malbrouck (37), de vader van Zaani, deed via de media een hartstochtelijke oproep om zijn geliefde terug te halen. Hij vertelde dat hij 'kapot' was van wat er was gebeurd en zei dat ze een gelukkig gezin waren.  

De familie van Bevan is geïnformeerd over de vondst. Het lichaam wordt vandaag geïdentificeerd. Zoekteams met speurhonden blijven zoeken naar het vier dagen oude kindje.