Volledig scherm
© Facebook/Kelsey Rae Zwick

Moeder met ziek kindje zoekt man die hen zijn vliegtuigstoel in business class gaf

Een Amerikaanse vrouw is tot tranen toe bewogen door een prachtig gebaar van een medepassagier op een vlucht van American Airlines. Toen de man haar zag zitten met haar zieke dochtertje op schoot, bood hij hen zijn stoel in de business class aan. Het greep de moeder zo aan, dat ze vergat de man goed te bedanken. Dat hoopt ze met de hulp van Facebook alsnog te kunnen doen.

Kelsey Rae Zwick was onlangs op weg van Orlando naar Philadelphia, toen het gebeurde. ,,Aan de man op 2D”, schrijft ze in een post afgelopen donderdag op Facebook. ,,Ik ken je niet, maar ik denk dat je ons ergens zag. Ik duwde een kinderwagen, had een luiertas vast en tilde een zuurstofmachine voor mijn dochtertje. We hadden een lach op ons gezicht, omdat we onderweg waren naar haar ‘vrienden’ van het CHOP (het kinderziekenhuis van Philadelphia, red.).”

Grapjes

,,We mochten voor alle anderen aan boord”, gaat ze verder, ,,we maakten het ons gemakkelijk in onze stoel aan het raam en maakten grapjes met de mensen om ons heen, omdat ze naast mijn schreeuwende-maar-gelukkige kind moesten zitten. De stewardess kwam plots naar me toe en vertelde me dat je wachtte om van stoel te wisselen. Je gaf je comfortabele zitje in de business class aan ons.”

Het greep de jonge vrouw erg aan. ,,Ik kon mijn tranen niet bedwingen terwijl ik huilend door het gangpad liep. Mijn dochter Lucy lachte. Ze voelde het ook… echte, pure goedheid. Ik lachte naar je en bedankte je terwijl we van plek wisselden, maar ik kreeg niet de kans om dat behoorlijk te doen. Daarom… dank je. Niet alleen voor de stoel, maar omdat je ons opmerkte. Omdat je ons zag en besefte dat de dingen misschien niet altijd makkelijk zijn. Omdat je besloot om je hart te laten zien aan ONS. Het herinnerde me eraan hoeveel goedheid er in de wereld is.” 

Lees door onder de facebookpost. 

Kelsey Rae Zwick

To the man in 2D. Today you were traveling from Orlando to Philly. I don't know you, but I imagine you saw us somewhere. I was pushing a stroller, had a diaper bag on my arm and also lugging an...

De vrouw vertelt ook nog dat ze niet kan wachten om haar dochter later het verhaal te vertellen. En ze belooft dat ze de goedheid van de man zal doorgeven aan anderen. ,,AA 588-passagier in stoel 2D, we zijn echt geïnspireerd door je vrijgevigheid. Deel dit alsjeblieft zodat we deze man kunnen bedanken”, vraagt Kelsey aan andere facebookgebruikers.

Heel wat mensen zijn geraakt door het verhaal. Twee dagen later is haar post al ruim 235.000 keer gedeeld en meer dan 370.000 keer geliket. ,,Zo lief, deze post heeft me doen huilen”, reageert iemand. ,,Er zijn zo veel mooie en zorgzame mensen. Ik bedank die man samen met jou.”