Volledig scherm
De ravage na het crashen van het vliegtuig op het huis. © EPA

Moeder moest dood: Zoon crasht vliegtuig op haar huis

De 47-jarige Zwitser Konrad Schmidt belde naar zijn moeder Rosemary (68), van wie hij al jaren vervreemd was, en vroeg of ze thuis was. Kort daarna scheerde hij in een tweemotorig vliegtuigje, drie keer net boven het huis om uiteindelijk het toestel op de woning van de arme vrouw in de plaats Oberhallau te doen crashen.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA

De moeder overleefde de aanval en de zoon stierf bij zijn zelfmoordaanslag. De woning brandde wel helemaal uit, de moeder in complete shock achterlatend.

Ooggetuigen hebben het over een mini-9/11. De piloot leek echt te willen 'oefenen', toen hij tot drie keer toe over het huis scheerde om dan toch toe te slaan. Buren snelden toe om Rosemary uit het huis te redden.

Dat lukte, maar het huis is wel onbewoonbaar en moet afgebroken worden. De zoon had het vliegtuigje kort voor de bizarre tragedie gehuurd op een naburig vliegveldje en vanuit de lucht had hij naar zijn moeder getelefoneerd om zeker te zijn dat ze thuis was.

Vader piloot
De werkloze Konrad Schmidt lag al jarenlang overhoop met zijn moeder. Ze waren helemaal vervreemd van elkaar, want bij elk contact maakten ze ruzie. Volgens Zwitserse media was Konrads vader Otto vroeger piloot bij Swissair en was hij zelden thuis door zijn werk.

Konrad werd dus bijna uitsluitend opgevoed door zijn moeder. Toen het huwelijk van zijn ouders op de klippen liep, kon hij de breuk niet verwerken en bleef hij verbitterd achter.

Hij gaf Rosemary de schuld voor de scheiding, terwijl zijn vader verhuisde en kort na de breuk overleed aan kanker. De voorbije twee jaar kampte Konrad met een depressie en financiële problemen. Die escaleerden nu in een vreselijk gezinsdrama.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© EPA