Volledig scherm
© Thinkstock

Moeder uit Molenbeek doodt twee van vier kinderen na 27 moordpogingen

Een moeder uit het Belgische Molenbeek heeft twee van haar vier kinderen vermoord. In totaal deed ze 27 moordpogingen op haar kroost. Mahacine B. (36) lijdt aan münchhausen by proxy en maakte haar kinderen bewust ziek. ,,Ik wist niet wat ik ze aandeed. Ik ben geen moeder die haar kinderen doodt."

In maart 2009 brengt Mahacine B. haar 10 maanden oude baby Romaïsse naar het ziekenhuis met ademhalingsproblemen. Dokters kunnen niets meer doen. Het baby'tje sterft op 11 maart. Negen maanden later is het de beurt aan peuter Waed, 2 jaar en 4 maanden oud. Hij komt in een ander ziekenhuis terecht met dezelfde symptomen. Ook hij overlijdt.

Niemand stelt zich op dat moment vragen – hoewel de kinderen in hun jonge leventjes al meermaals zijn opgenomen in het ziekenhuis. Niemand vermoedt kwaad opzet. En dus komt er geen onderzoek. Dat verandert drie jaar later, op 31 oktober 2012. 


Mahacine B. zit wéér op de spoeddienst van Koningin Fabiola-kinderziekenhuis. Dit keer met haar baby Mohamed. Het kind van een paar weken oud heeft dan al vier keer in het ziekenhuis gelegen. Een kinderarts vertrouwt het zaakje niet en slaat alarm bij het parket van Brussel.

Niet zomaar ziek

Het gerecht opent een onderzoek waaruit blijkt dat de kinderen niet zomaar ziek waren. Ze moesten telkens opgenomen worden als ze alleen waren geweest met hun moeder.

Vijf jaar lang doet het parket onderzoek, waaruit blijkt dat de vrouw haar kinderen tot 27 keer probeerde te vermoorden. Gisteren stond Mahacine B. voor de rechter.

  1. Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemotherapie ondergingen

    Moeder bevalt van gezonde zoon nadat ze samen chemothera­pie ondergin­gen

    Jade Devis (36) was nog niet halverwege haar zwangerschap toen ze een knobbeltje op een van haar borsten voelde. Ze had een zeldzame vorm van borstkanker. Een arts vertelde Jade dat het voor haar een kwestie van leven en dood was en dat de embryo mogelijk te jong was om de noodzakelijke behandeling te overleven. De Amerikaanse besloot voor zichzelf én het leven van haar kind te vechten. ‘Ik wilde niet toestaan dat een vreemdeling het lot van mijn kind zou bepalen'.