Moeder vermoordt baby in magnetron

In Californië is een 29-jarige vrouw aangehouden voor de moord op haar zes weken oude baby. Vermoed wordt dat ze haar dochtertje in de magnetron heeft gestopt. Het kindje bezweek aan de opgelopen brandwonden.

Volledig scherm
Ka Yang (29) zou haar baby in de magnetron hebben gelegd.

Volgens de politie van Sacramento heeft het verschrikkelijke gebeuren plaats gevonden op 17 maart. Bij een inval in het huis van Ka Yang troffen agenten haar dode baby aan. Het meisje was bezweken aan vierdegraads brandwonden. Een vierdegraads brandwond, ook wel verkoling genoemd, is een brandwond die zo diep is, dat niet alleen de huid maar ook bot en spierweefsel vernietigd zijn.

Uitgebreid onderzoek

De moeder is pas vandaag gearresteerd. De politie heeft eerst uitgebreid onderzoek laten doen naar de doodsoorzaak van de baby. Op basis van drie soortgelijke gevallen in de Verenigde Staten kwamen doktoren tot de conclusie dat het kindje de fatale brandwonden had opgelopen in een magnetron.

Over het motief tast de politie nog in het duister. De geestestoestand van moeder Ka Tang moet nog onderzocht worden. De vrouw is gearresteerd op verdenking van kindermoord.