Volledig scherm
De moeder en haar dochter als bruidsmeisje in het ziekenhuis. © HLN.be

Moeder vervult met bruiloft grote wens van dochter (4) met tumor

Acht weken geleden leek de vierjarige Paige uit Australië nog een kerngezonde kleuter. Ze vertelde iedereen dat ze bruidsmeisje werd op het huwelijk van haar ouders. Totdat artsen ontdekten dat ze een hersentumor heeft en haar nog maar enkele weken te leven gaven.

Volledig scherm
Paige in het stadium dat haar gezicht al een beetje gaat hangen. © HLN.be

,,Eerst wisten we niet wat er aan de hand was”, zegt de tante van het meisje, Innez Stonnell. ,,Het ene moment zat ze rustig te spelen, het volgende gilde ze van de pijn in haar hoofd.”

De moeder van Paige, Tania Miller, ging met haar dochter naar de eerste hulp. Artsen vertelden haar dat ze zich geen zorgen hoefde te maken, hoewel het gezicht van het meisje een beetje begon te hangen.

Het ziekenhuis plande een hersenscan, maar pas voor een aantal weken later. Tot het moment dat Paige opnieuw barstende hoofdpijn kreeg en haar gezicht nog erger vertrok. Haar vader - Jacob Skarratts – bracht Paige met spoed naar het ziekenhuis. De arts plande voor volgende dag een CT-scan. ,,Dat was de dag die ons leven voorgoed veranderde”, aldus tante Innez.

Op de scan was een tumor in haar hersenen te zien zo groot als een citroen. Enkele dagen later werd opgenomen in het Lady Cilento Children’s Hospital in Brisbane. ,,De artsen slaagden er echter niet in om het volledige gezwel te verwijderen en we kregen te horen dat Paige opgegeven was”, aldus haar tante.

Extra tijd

De ouders besloten om met chemotherapie te starten in de hoop het meisje nog wat extra tijd te geven, maar na de eerste sessie werd duidelijk dat het vreselijk mis was. ,,Paige gaf over en was heel erg ziek”, zegt Innez. ,,De dokters ontdekten dat de tumor was teruggekomen en nog groter was geworden. Ze had ook vocht en bloed in haar hersenen.”

Artsen konden nu echt niets meer doen. Ze had nog hooguit twee weken te leven. In tranen besloten ze de grootste wens van het meisje in vervulling te laten gaan. In 24 uur tijd werd een huwelijk in elkaar gedraaid in het ziekenhuis, zodat hun kleine meid toch nog bruidsmeisje kon zijn. 

Met amper 660 euro slaagde familie en vrienden erin het huwelijk te organiseren bij het altaar in de tuin van het ziekenhuis. 
,,Het idee dat Paige het niet meer zou meemaken, was ondraaglijk”, aldus Innez.

Quote

De dokters ontdekten dat de tumor was teruggeko­men en nog groter was geworden

Innez Stonnell, tante van Paige

Omlijsten

Volledig scherm
De huwelijksvoltrekking aan het altaar in de tuin van het ziekenhuis. © HLN.be

Tania maakte zich klaar naast het ziekbed van haar dochter en kleedde daarna haar kleine meisje aan, met gouden bruidsschoentjes. Een verpleger verkleed als superman reed Paige in een rolstoel naar de tuin van het ziekenhuis samen met haar zusje Imogen (2).

Hoewel ze haar ogen niet meer kon openen, waren Tania en Jacob dolgelukkig dat ze erbij was. Ze huilden terwijl ze haar hand vasthielden nadat ze elkaar het jawoord hadden gegeven. ,,Het was een heel bijzondere dag”, aldus Innez. ,,Als je de herinnering kon omlijsten, zou die onbetaalbaar zijn.”

Intussen vecht Paige nog altijd tegen haar tumor. Via GoFundMe heeft haar familie intussen 18.500 euro verzameld om de medische kosten te helpen betalen.