Volledig scherm
© AFP

Mogadishu opgeschrikt door nieuwe aanslagen

Militanten van de islamitische terreurorganisatie al-Shabaab hebben vandaag in de Somalische hoofdstad Mogadishu een gebouw van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Veiligheid bestormd. Kort daarvoor werd de stad opgeschrikt door twee bomexplosies. Volgens lokale media zijn zeker zeventien mensen gewond geraakt en negen mensen om het leven gekomen.

Ooggetuigen meldden dat kort na de bestorming een vuurgevecht uitbrak buiten het gebouw. Ook was er veel rook door brandende auto's na een zelfmoordaanslag met een auto in de buurt van het presidentiële paleis en een tweede explosie bij de ministeries.

Kort na de aanslagen eiste al-Shabaab de aanslagen op. De groep voert regelmatig aanslagen uit in het Oost-Afrikaanse land in een poging de door het Westen gesteunde federale regering omver te werpen. 

Somalië is sinds de val van dictator Mohamed Siad Barre begin jaren negentig in de greep van geweld en wetteloosheid.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.