Mensen omhelzen elkaar nadat twee mannen in een zwarte BMW zes carnavalsvierders in het Belgische Strépy-Bracquegnies doodreed.
Volledig scherm
Mensen omhelzen elkaar nadat twee mannen in een zwarte BMW zes carnavalsvierders in het Belgische Strépy-Bracquegnies doodreed. © AFP

Mogelijk drank in het spel bij doodrijden carnavalsgangers België

De bestuurder die zondagochtend zes carnavalsvierders doodreed in een Waals dorp had mogelijk gedronken. Een blaastest van een van de inzittenden van de auto viel positief uit. Nader onderzoek moet uitwijzen of de man achter het stuur beschonken en/of onder invloed van drugs was, zegt het Belgische Openbaar Ministerie.

  1. Neven die inreden op groep carnavalsvierders in België waren op weg naar huis na bezoek aan nachtclub

    Neven die inreden op groep carnavals­vier­ders in België waren op weg naar huis na bezoek aan nachtclub

    Het is nog gissen naar het motief van de twee mannen die gisterochtend in alle vroegte op een groep carnavalisten inreden in de Belgische plaats Strépy-Bracquegnies (La Louvière), een dorp in Wallonië. De bestuurder van de rampwagen was met zijn neef op weg naar huis na een bezoek aan een nachtclub. Er wordt onderzocht of ze onder invloed waren. Volgens de krant La Nouvelle Gazette melden bronnen dat bestuurder Paolo F. (30) alcohol en verdovende middelen zou hebben gebruikt.