Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Rob Engelaar

Mogelijk goed nieuws voor prijzen aan de pomp: OPEC+ houdt vast aan huidige olieproductie

De olieproducerende landen OPEC en bondgenoten als Rusland en Kazachstan houden vast aan de huidige olieproductie. Dat maakten zij deze middag bekend. Dit kan goed nieuws betekenen voor automobilisten. Doorgaans zijn de productieafspraken van grote invloed op de olieprijzen en bepalen ze zo mede de prijzen aan de pomp.

29 reacties

 • H.J. Robroek

  2 maanden geleden
  Is nog geen 1april die Rutte krijgt ons wel.
 • jan van Blitterswijk

  2 maanden geleden
  @Nel Esajas, een correctie op jouw reactie mijnerzijds. Namelijk de volgende. Waaruit kan ik opmaken dat de in 2019 door de VS(weer de VS) ingestelde sancties t.o.v. Petroleos de Venezuela zijn opgeheven? 40% van de opgepompte aardolie werd namelijk geraffineerd in de VS omdat Venezuela niet over de mogelijkheden beschikt. De sancties waren het gevolg van aandelentransacties waardoor het Russische Rosneft 49,9 % van de aandelen verwierf in PDVSA. De VS zagen dit niet zitten dus boycotten maar.
 • A Van Iersel

  2 maanden geleden
  Links....rechts...hoe dan ook worden we in het pak gedaan door een regering die meer met de EU bezig is dan met wat goed is voor de BV Nederland. We moeten eerst maar eens onze eigen broek ophouden qua energievoorziening, defensie, voedselvoorziening, inwonersaantal en infrastructuur. Pas daarna komt de rest van de wereld aan bod. NL kan de wereld echt niet redden hoor. Vandaar dat de prio hier ligt.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  M.Ronald Markant,D66 en Volt dwepen veel meer met de EU dan de twee door jou genoemde partijen. En wat denk je van de PvdA met Frans Timmermans.
 • J.P. Andriessen

  2 maanden geleden
  @M. Ronald Markant: Oh, Kaag is van het CDA? Dat is nieuws voor me. D66 is de spil in de vorige en deze regering. Alle onzalige plannen komen uit hun koker. Kaag heeft Rutte op de een of andere manier in de tang, en het CDA doet vrolijk mee omdat er bij nieuwe verkiezingen niets van hen over blijft. Deze regering is zeker niet rechts. Ook niet volledig links. Meer pro-EU en anti "ons".
 1. Turkije roept Nederlandse ambassadeur op het matje na sluiting consulaat in ‘psychologische oorlog’

  Turkije roept Nederland­se ambassa­deur op het matje na sluiting consulaat in ‘psycholo­gi­sche oorlog’

  Turkije heeft de ambassadeurs van negen westerse landen op het matje geroepen wegens de sluiting van hun consulaten. Onder die landen zijn ook Nederland, de VS, Zweden, Duitsland en Frankrijk. De landen sloten hun consulaten afgelopen dagen uit veiligheidsoverwegingen. In het land heerst woede richting westerse diplomaten na protesten met koranverbrandingen en -verscheuringen in onder meer Stockholm en Den Haag.