Reddingswerkers bij de Costa Concordia.
Volledig scherm
Reddingswerkers bij de Costa Concordia. © EPA

Mogelijk verstekeling op cruiseschip Concordia

Een van de 12 lijken die zijn gevonden in het gekapseisde cruiseschip Costa Concordia, was mogelijk een verstekeling. Het gaat om een Hongaarse vrouw die op geen enkele lijst van passagiers of bemanningsleden voorkomt. Mogelijk zijn er meer niet-geregistreerde opvarenden. Dat heeft de leider van de hulpdiensten vandaag gezegd tegen Italiaanse media.

De Costa Concordia liep op vrijdag 13 januari op de rotsen bij een eiland ten westen van Italië. De autoriteiten gingen aanvankelijk uit van 15 vermisten, maar verhoogden dat afgelopen maandag tot 29. Het is niet bekend waarom het aantal vermisten werd verhoogd. Momenteel zijn ongeveer 20 opvarenden nog niet opgespoord.

13e dode gevonden
Duikers hebben vandaag het lichaam van een vrouw gevonden in het wrak van het cruiseschip Costa Concordia. Zij is het 13e slachtoffer van de scheepsramp. Het lijk is nog niet geborgen en haar identiteit is nog niet vastgesteld. Dat hebben de Italiaanse autoriteiten bekendgemaakt.

Het lijk lag op dek zeven, ongeveer 10 meter onder water. De vrouw droeg een reddingsvest. Ongeveer 20 opvarenden van de Costa Concordia worden nog vermist. Het is zo goed als zeker dat zij niet meer leven.

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.