Bloemen en kaarsjes ter nagedachtenis aan het 20-jarige slachtoffer bij het tankstation in Idar-Oberstein (Rijnland -Palts), zo'n 85 kilometer van de grens met Luxemburg.
Volledig scherm
Bloemen en kaarsjes ter nagedachtenis aan het 20-jarige slachtoffer bij het tankstation in Idar-Oberstein (Rijnland -Palts), zo'n 85 kilometer van de grens met Luxemburg. © Reuters

‘Mondkapjesmoord’ in Duits tankstation: verdachte zou illegaal vuurwapen van vader hebben gekregen

De verdachte van de moord op een tankstationmedewerker in het zuidwesten van Duitsland, afgelopen zaterdag na een ruzie over de mondkapjesplicht, kreeg het moordwapen vermoedelijk van zijn vader.

  1. Student (21) werd langzaam blind, 
revolutionaire ingreep voorkomt doemscenario
    PREMIUM

    Student (21) werd langzaam blind, revoluti­o­naire ingreep voorkomt doemscena­rio

    Talha Aydin is 21 jaar, studeert in het Belgische Hasselt en had tot voor kort één zekerheid: op zijn 35e zou hij volledig blind zijn. Of misschien al veel eerder. Tot hij in het Universitair Ziekenhuis in Gent als een van de eerste twee patiënten gentherapie kreeg toegediend. ,,Nu moet ik niet meer met de schrik leven dat ik morgen of volgend jaar helemaal niets meer zal zien”, zegt Talha. ,,En toch heb ik heel hard getwijfeld of ik de operatie wel zou laten uitvoeren.”