Georg Nüßlein (CSU) zou ruim een half miljoen euro hebben opgestreken voor zijn bemiddeling en wordt verdacht van corruptie en belastingontduiking.
Volledig scherm
Georg Nüßlein (CSU) zou ruim een half miljoen euro hebben opgestreken voor zijn bemiddeling en wordt verdacht van corruptie en belastingontduiking. © Wikimedia Commons / Henning Schacht

Mondkapjesschandaal in Duits parlement aan vooravond van ‘superverkiezingsjaar’

Het Duitse parlement is opgeschrikt door een schandaal rond minstens twee leden van de CDU/CSU-fractie. Beide christendemocraten zouden tonnen provisie hebben gekregen voor hun bemiddeling bij de verkoop van mondkapjes. Tegen een van hen is een corruptieonderzoek gestart.   

 1. Duitse vaccinatiechef die ‘stiekem’ eerder begon met inenten verwerpt kritiek gezondheidsminister

  Duitse vaccinatie­chef die ‘stiekem’ eerder begon met inenten verwerpt kritiek gezond­heids­mi­nis­ter

  De ‘moedigste’ vaccinatiechef van Duitsland wordt hij genoemd, Immo Kramer (41) uit het district Harz. De technisch manager van het vaccinatiecentrum liet zaterdag al 50 bewoners van een seniorencomplex inenten met het BioNTech/Pfizer-vaccin maar doorkruiste daarmee de officiële start van de Europese vaccinatiecampagne. Dat kwam hem gisteren op kritiek te staan van de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU).
 2. Dolblije familie veroorzaakt aardbeving tijdens gender reveal party: ‘Heb hier geen woorden voor’
  new hampshire

  Dolblije familie veroor­zaakt aardbeving tijdens gender reveal party: ‘Heb hier geen woorden voor’

  In de Amerikaanse stad Kingston (New Hampshire) dreigde een gender reveal party, waarbij het geslacht van een baby wordt onthuld, gruwelijk mis te lopen. Een explosief dat in het bijzijn van een dolblije familie tot ontploffing werd gebracht, veroorzaakte in de directe omgeving een lichte aardbeving. Diverse huizen raakten beschadigd. De man die het explosief had gekocht, heeft zichzelf inmiddels aangegeven bij de politie.
 1. Nederlanders in de rij voor sneltesten in Duitsland
  Play

  Nederlan­ders in de rij voor sneltesten in Duitsland

 2. Joyce werd chronisch ziek na twee herseninfarcten: 'Vette pech'
  Play

  Joyce werd chronisch ziek na twee hersenin­farc­ten: 'Vette pech'