Georg Nüßlein (CSU) zou ruim een half miljoen euro hebben opgestreken voor zijn bemiddeling en wordt verdacht van corruptie en belastingontduiking.
Volledig scherm
Georg Nüßlein (CSU) zou ruim een half miljoen euro hebben opgestreken voor zijn bemiddeling en wordt verdacht van corruptie en belastingontduiking. © Wikimedia Commons / Henning Schacht

Mondkapjesschandaal in Duits parlement aan vooravond van ‘superverkiezingsjaar’

Het Duitse parlement is opgeschrikt door een schandaal rond minstens twee leden van de CDU/CSU-fractie. Beide christendemocraten zouden tonnen provisie hebben gekregen voor hun bemiddeling bij de verkoop van mondkapjes. Tegen een van hen is een corruptieonderzoek gestart.   

  1. Duitse vaccinatiechef die ‘stiekem’ eerder begon met inenten verwerpt kritiek gezondheidsminister

    Duitse vaccinatie­chef die ‘stiekem’ eerder begon met inenten verwerpt kritiek gezond­heids­mi­nis­ter

    De ‘moedigste’ vaccinatiechef van Duitsland wordt hij genoemd, Immo Kramer (41) uit het district Harz. De technisch manager van het vaccinatiecentrum liet zaterdag al 50 bewoners van een seniorencomplex inenten met het BioNTech/Pfizer-vaccin maar doorkruiste daarmee de officiële start van de Europese vaccinatiecampagne. Dat kwam hem gisteren op kritiek te staan van de Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spahn (CDU).