Djindjic. © ANP
Volledig scherm
Djindjic. © ANP

Moordenaar Servische premier Djindjic gepakt

De Spaanse politie heeft vandaag een man opgepakt die in 2003 de Servische premier Zoran Djindjic zou hebben vermoord. De Serviër Luka Bojovic werd gisteravond gearresteerd in een restaurant in de stad Valencia. Hij wordt in verband gebracht met meer dan 20 moorden, onder meer in Nederland. Dat meldden Spaanse media vandaag.

Bojovic zou banden hebben met Willem Holleeder. De Serviër heeft naar verluidt een aantal medewerkers van Holleeders rivaal Sreten Jocic omgebracht.

Bojovic was tijdens de oorlog in het voormalige Joegoslavië lid van de beruchte Tijgers, een paramilitaire eenheid van maffiabaas en krijgsheer Arkan. In eigen land is hij veroordeeld voor moorden, mensensmokkel, wapenhandel, drugssmokkel en prostitutie.

De hervormingsgezinde Djindjic was een van de kopstukken van de Servische oppositie die president Slobodan Milosevic in 2000 ten val bracht. Op 12 maart 2003 werd hij doodgeschoten voor zijn kantoor in Belgrado.

 1. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

  Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Een half jaar na peperdure gentherapie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt
  PREMIUM

  Een half jaar na peperdure genthera­pie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt

  Pia Boehnke, de Vlaamse baby met de zeldzame spierziekte SMA type 1, werd een half jaar geleden behandeld met de peperdure gentherapie Zolgensma. Het medicijn kostte 1,9 miljoen euro en het meisje, nu 16 maanden oud, doet het goed. Ze gaat zienderogen vooruit, kan soms tien seconden rechtop zitten en eet zelfstandig, maar het grote wonder is niet geschied. Moeder Ellen De Meyer: ,,Het doet ongelooflijk veel pijn om te beseffen wat Pia niet kan en ook nooit zal kunnen.”