Djindjic. © ANP
Volledig scherm
Djindjic. © ANP

Moordenaar Servische premier Djindjic gepakt

De Spaanse politie heeft vandaag een man opgepakt die in 2003 de Servische premier Zoran Djindjic zou hebben vermoord. De Serviër Luka Bojovic werd gisteravond gearresteerd in een restaurant in de stad Valencia. Hij wordt in verband gebracht met meer dan 20 moorden, onder meer in Nederland. Dat meldden Spaanse media vandaag.

Bojovic zou banden hebben met Willem Holleeder. De Serviër heeft naar verluidt een aantal medewerkers van Holleeders rivaal Sreten Jocic omgebracht.

Bojovic was tijdens de oorlog in het voormalige Joegoslavië lid van de beruchte Tijgers, een paramilitaire eenheid van maffiabaas en krijgsheer Arkan. In eigen land is hij veroordeeld voor moorden, mensensmokkel, wapenhandel, drugssmokkel en prostitutie.

De hervormingsgezinde Djindjic was een van de kopstukken van de Servische oppositie die president Slobodan Milosevic in 2000 ten val bracht. Op 12 maart 2003 werd hij doodgeschoten voor zijn kantoor in Belgrado.

  1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

    TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

    Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”